Grauzdētas auzu pārslas putukrējumā
- 200gr. saldais krējums - 150 gr. auzu pārslas - 5 ēd.kar. cukurs
Vispirms sagrauzdē auzu pārslas: Uz sausas pannas uzber auzu pārslas un uzsilda (uz lēnas uguns), maisot. Pievieno aptuveni 3 ēd.kar. cu...
Rīsi putukrējumā
- 150~250gr. rīsi - 200gr. saldais krējums - 2 ēd.kar. cukurs
Izvāra rīsus, atdzesē. Traukā ielej saldo krējumu, pievieno cukuru. Sakuļ putukrējumā. Putukrējumam pievieno rīsus, samaisa....
Ātrā ābolmaizīte
- 1 tostermaizes kukulis - 150gr. krējums - 1 ēd.kar. cukurs - 3~5 āboli - kanēlis
Cepampannā saliek tostermaizes šķēles, tās nedaudz apsmērē ar krējumu. Sagriež ābolus šķēlītes, un liek pa virsu tostermaizēm. Sajau...
15 minūtes
Biezpiena radziņi ar ievārījumu
- 2 olas - 200 g cukura - 30 g cepampulvera - 500 g biezpiena - 200 ml augu eļļas vai kausēta sviesta - 700 g miltu - ievārījums - ola pārziešanai
Olas samaisa ar cukuru, pieliek augu eļļu, biezpienu, cepampulveri un miltus. Samīca mīklu, liek uz stundu ledusskapī. Mīklu sadala četrās d...
Pica - "Minūtīte"
Mīklai: - 3 ēdamkarotes skāba krējuma - 3 ēdamkarotes majonēze - 2 olas - 8-9 ēdamkarotes milti (bez kaudzītes) Mans variants virsai: - Salmiņos sagriezta desa vai kūpināta gaļa - Sēnes ar tomātiem (konservētas) - Salmiņos sagriezti marinēti gurķīši - Majonēzes restīte uzspiesta - Visam pāri kārtīga kārta siers
Pagatavo mīklu, kurai jābūt kā biezam krējumam. Lej to pannā un liek virsū to, kas nu kuram garšo. Galvenais, pāri visam uzbērt kārtīgu sier...
Karpa ar citronu
- karpa - majonēze - sāls - maltie pipari - sausā bez sāls zivju garšviela - ķiploks - citrons - sīpols
Karpai notīra zvīņas, izņem iekšas, nomazgā un tad ierīvē ar sāli, pipariem un garšvielu, smalki rīvētu ķiploku un nežēlojot apsmērē ar majo...
30 minūtes
pīrādziņi
- 1 l piens - 1 pac. raugs, 100 g - 1 pac. Eve margarīns, 500 g - 2 kg milti - 3 ēd.k. cukurs - 1 tējk. sāls - nedaudz eļļa mīcot
Lielajā bļodā izkausē margarīnu, pievieno siltu pienu ar cukuru un sāli, atdzīvinātu raugu (iepriekš saspaida ar dakšiņu bļodinā, pievieno k...
Garneļu salāti ar Ķīnas kāpostu
- ķīnas kāposts - puravs - avokado - vārītas olas - majonēze - lobītas garneles Daudzumu un proporcijas var variēt pēc gaumes.
Salātus kārto kārtām nemaisot Ķīnas kāposts + puravs + avokado + sasmalcinātas cieti vārītas olas. Visu pārlej ar majonēzi un uzkaisa ga...
30 minūtes
Siera bumbiņas
- 150 g ūdens - 1/4 tējk. sāls - 25 g sviesta - 100 g miltu - 30 g rīvēta siera Holandes vai Parmezāna - 2 olas
Katliņā uzvāra ūdeni ar sāli un svietu. Nepārtraukti maisot pievieno miltus - masa savelsies kamolā. Noņem no uguns ktlu un pievieno sieru, ...
60 minūtes
Pelmeņi - pašgatavotie
1 porcijai ~ 30 pelmeņi - 2 glāzes milti - 1 ola - 1/2 glāze silta ūdens - sāls - cūkas malta gaļa 500 gr - liellopa malta gaļa 200 gr - 2 sīpoli - 3 ķiploka daiviņas - dilles 20 gr - sāls - pipari Vēl ~ glāze milti, ko pabērt uz galda pirms mīklas rullēšanas
Izber uz galda kaudzītē 2 glāzes miltus, izveido iedobīti, tur iesit iekšā 1 olu, ieber mazliet sāli. Visu saberž, tad pamazām pievieno 1/2 ...
Kartupeļu sacepums
- 1kg kartupeļi - 2 daiviņas ķiploks (saspiests vai sarīvēts) - 4 ēd.karotes eļļa - 1 tējk. ķimenes - 1 tējk. muskatrieksts - sāls un pipars Siera mērcei: - 1 sīpols - 200 gr žāvēta gaļa - 200 gr rīvēts siers - 1 ēd.k. citrona sula - 200 gr krējums
Kartupeļus sagriezt šķēlītēs, sajaukt ar garšvielām, ielikt traukā... cepeškrāsnī apcept pusgatavus 180-200grādos... tad uzlikt siera mērci ...
Pildīta paprika ar medus cepurīti
- 6 sarkanās paprikas - liellopa malta gaļa 500 gr - 1 ola - 1 paciņa rīsi - 1 sīpols - 3 daiviņas ķiploks - maltās gaļas garšviela, oregano, sāls - majonēze - medus
Paprikai iegriež ap kātiņu un izvelk "serdi", nomazgā, lai nav sēklu. Maltai gaļai pievieno olu, vārītus rīsus, sīpolu, ķiplokus, ...
60 minūtes
Karameļu kūka
Karamelei: - 5 ēd.k. cukura Kremīgā suflē kārta: - 2,5 gl. sausā piena - ¾ gl cukura (150gr) - 3-4 olas - 1-2 pac. Vaniļas cukura - 600 ml ūdens Keksa kārta: - 1 ola - ½ gl cukura - 1 glāze milti - 100 ml piens - 100 ml augu eļļa - 1 tējk. cepampulveris - 2-4 ēd.karotes kakao pulveris - šķipsniņa sāls - vaniļas cukurs
Izkausēto cukuru (karameli) ielej cepamajā formā, lai sastingst. Gatavo suflē, visas sastāvdaļas kopā saputojot. Iegūto šķidrumu lej virsū k...
Ievārījuma kēkss
- 1 glāze ievārījuma - 1 gl. cukura - 1 ēd.k. dzer.soda - 2 olas - 1 gl. sk.krējuma - 2 gl. miltu - sviests cepamformas ieziešanai.
Ievārījumu un cukuru sajauc ar sodu. Noliek uz 40 min., lai notiek reakcija un uzpūšas. Tad pievieno krējumu, olas un pieber miltus. Samaisa...
Gardumiņi
- 300 g vistas filejas - 1 paprika - 1 tomāts - 1/2 gl kartupeļi cietes - 1/2 gl miltu - sāls - pipari - 3 ēd.k.majonēzes - garšviela vistai - nedaudz ūdens
Fileju, papriku, tomātu smalki sagriež. Liek dziļākā šķīvī, pievieno majonēzi, cieti, miltus, sāli, garšvielas un piparus pēc garšas, kārtīg...
40 minūtes
Dietiskās kotletes
- malts cūkgaļas sķiņķis apmēram 300 gr., samalts brīdī, kad to redz uzticams cilvēks - viena ola - viens liels burkāns - gabaliņs kabača (var ari nebūt) - paprika - baziliks - malti pipari - ķimenes un bik sāls
Burkānu un kabaci sarīvē uz smalkās rīves, papriku sagiež smalkos gabaliņos. Visu samīca kopā ar gaļu un garšvielām, mīcot pielej drusku...
Cepti āboli ar biezpiena pildījumu
- antonovkas āboli - cukurs - biezpiens - krējums - kanēlis - medus
Ābolus nomazgā, uzmanīgi izņem serdi tā, lai uz dibena paliktu kārtiņa ābola. Samaisa biezpienu ar cukuru, kanēli un krējumu. Masai ir jābūt...
60 minūtes
Mājas strūdele
- lavašs - 800 g skābu ābolu - 50 g kausēta sviesta - 100 g rozīņu - 75 g drupinātu valriekstu - 1 citrona sula - 100 g sadrupinātas baltmaizes mīkstuma - 100 ml bieza krējuma vai krējumsiera - 100 g cukura - 1 tēj.k. kanēļa - ola - pūdercukurs
Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež šķēlītēs un tad vēl mazākos gabalos. Āboliem izspiež virsū citrona sulu. Piemaisa klāt riekstus un rozī...
60 minūtes
Drumstalu pīrāgs
- 150 g miltu - 1 paciņa cepamā pulvera - 1 paciņas vanilīncukura - 90 g biezpiena - 2 olas - 105 g sviesta - 200 g ievārījuma - 1 ābols
Samīca mīklu no 200 g miltu, cepamā pulvera, 1/2 paciņas vanilīna, olas un otras olas baltuma, biezpiena un 35 g sviesta. Klāj to ietaukotā ...
50 minūtes
Sāļā kūka
- rudzu maize - žāvēts šķiņķis - marinētas sēnes - siers - majonēze - olas - piens - sāls, pipari - sviests - tomātu mērce - zaļumi
Visu kārto tortes formā. Katru kārtu pārziež ar majonēzi.Kārtas ir rupjmaize, žāvēts šķiņķis, tad marinētas sēnes, tad siers, rupjmaize. Izc...
30 minūtes