Ielogoties
Reklāma
349
Cepts baklažāns ar tomātiem un sieru

Cepts baklažāns ar tomātiem un sieru

- 1 vidējs baklažāns - 2 tomāti - 100 gr siera - galviņa kiploku - sāls un pipari pēc garšas

Nomazgā dārzeņus, sarīvē sieru, caur ķiplokspiedi izspiež visus ķiplociņus. Baklažānu pārgriež gareniski uz divām daļām. Ar dakšu kārtīg...

45 minūtes

Piena zupa ar makaroniem un rozīnēm

Piena zupa ar makaroniem un rozīnēm

- 0,5 l piena - sauja rozīnes - 3 saujas makaroni - cukurs, sāls pēc garšas

Liekam vārīties pienu, kad tas sāk mest 1. burbuļus metam iekšā rozīnes un makaronus, vāram kamēr makaroni gatavi, pevienojam cukuru un sāli...

15 minūtes

Makaroni pildīti ar malto gaļu

Makaroni pildīti ar malto gaļu

Viena kārba makaronu ar lieliem caurumiem, var būt pasta di grano duro - maltā gaļa 0,5kg - 1 sīpols - pipari - sāls - holandes siers 100gr. - 1 ola

Uzjaucam malto gaļu ar olu un sasmalcinatu sīpolu, un pildām to makaronu caurumos (garlaicīga nodarbe), piepildītos makaronu kartojam vārīšā...

60 minūtes

Ķemaļi mērce.

Ķemaļi mērce.

- 4 kg alačas - 2 ēd.k. sāls - 1.5 gl cukura - 2 gab asā paprika - 20 g koriandra (malta) - 500 g ketčups vai tomātu mērce - 300 g ķiploku

Ogas noskalo un ber katlā, uzliek vāku un uzvāra. Atdzesē līdz 60 grādiem, tad izkāš caur caurduri. Iegūtajam biezenim pievieno sāli, cukuru...

60 minūtes

Sliņķu zupa.

Sliņķu zupa.

- 1 l ūdens - 2 mednieku cīsiņi - 2 nelieli kartupeļi - 1/4 gl smalko makaronu - 1 neliels burkāns - 1 neliels sīpols - 1 cieti novārīta ola - eļļa apcepšanai - sāls - malti melnie pipari - lauru lapa - zaļumi

Uzliek vārīties makaronus. Pannā apcep sagrieztos cīsiņus, noņem un liek katliņā. Kartupeļus notīra un sagriež kubiņiem, pusi burkāna sagrie...

30 minūtes

Ķirbju deserts

Ķirbju deserts

- 1 neliels ķirbis - 3 ēd.k. medus - 10 valriekstu kodoli

Ķirbi sagriež šķēlēs un cep cepeškrāsnī brūnu. Pārlej ar medu un pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem....

15 minūtes

Ķirbju mannā zupa

Ķirbju mannā zupa

- 1 gl ūdens - 150 g kirbja - naža gals sāls - 1 ēd.k. cukura - 1 gl piena - 1 ēd.k. sviesta - 1/2 tases manna putraimu

Verdošā ūdenī ieliek sāli un kirbjus. Vāra gatavus, bet ne izjukušus, pielej karstu pienu, uzvāra. Ieliek sviestu un tievā strūkliņā ber man...

30 minūtes

Ķirbju pankūkas

Ķirbju pankūkas

- 200 g ķirbja - 1 ola - 1 ēd.k. cukura - naža gals sāls - 1 gl piena - 1/2 tēj.k sodas - 500 g milti - eļļa cepšanai

Ķirbi nomizo un izņem sēklu, sarīvē uz rupjās rīves, pievieno olu, sāli, cukuru, pienu un kārtīgi samaisa. Tad pievieno miltus un sodu, sama...

45 minūtes

Latviskais lečo

Latviskais lečo

- 2 kg kabači - 5 paprikas - 10 vidēji sīpoli Marinādei: - 1 l ūdens - 1 gl. eļļa - 0,5 gl. 9% etiķis - 1 gl. cukurs - 2 ēd.k. sāls - 0,5 l tomātu pasta - 1 tējk. malti melnie pipari

Marinādi uzvāra, ber iekšā nomizotus un gabaliņos sagrieztus kabačus, vāra. Pa to laiku sagriež paprikas. Kopš vārīšanās brīža pavāra 10 min...

60 minūtes

Veselīgās brokastmaizītes

Veselīgās brokastmaizītes

- apaļās graudu galetes - tomāts vai gurķis - diedzētas redīsu sekliņas.. - kausētais siers "Dzintars" ar pazeminātu tauku saturu

uzmanīgi uzmērē sieru uz galetes.. (uzmanigi, jo citādi tā galete sadrups) uzliek tomātu, uzkaisa redīsu sēkliņas.. aiziet vingrot.....

Ātrās vakariņas - mazās kotletītes ar ceptu kabaci

Ātrās vakariņas - mazās kotletītes ar ceptu kabaci

- 300 g maltās gaļas - 1/2 sīpola - 4 škēles kabacis - 1 tomāts - majonēze, sāls un pipari pēc garšas - sviests 75 g.

Uzjaucam kotlešu masu ar sasmalcinātu sīpolu, sagriežam kabaci un liekam uz pannas karstā sviestā. Cepam līdz viena puse brūna, cepot otru p...

15 minūtes

Maigā zaļo zirnīšu zupa

Maigā zaļo zirnīšu zupa

- 200 gr zaļo saldo zirnīšu (svaigi vai saldēti) - 1/3 paciņas kausētais siers "Dzintars" ar pazeminātu tauku saturu - 1 ēdamkarote ar kaudzi sausais sojas piens - 1-2 ēdamkarotes diedzētie kviešu graudi - dilles

Zirņus ieber katliņā pārlej ar vārošu ūdeni tā, lai apsedz. Man bija saldētie zirņi tāpēc japavāra tikai 5min. Tad pieliek kausēto sieru pav...

Svaigu kāpostu zupa ar cāļu kuņģa muskulīšiem

Svaigu kāpostu zupa ar cāļu kuņģa muskulīšiem

- 0, 5 kg cāļu kuņģīšu muskulīši - 0, 5 kg svaigs kāposts - 1 sīpols - 3 burkāni - buntīte dilles - 1 liels tomāts - 1/2 čili pipara - sāls - krējums

2l katliņā vāram kuņģīšus, pēc 15min pievienojam sasmalicinātos dārzeņus, kad nāk uz gatavības pusi pievienojam tomātu sasmalcinātu, pēc tam...

30 minūtes

Grillēta cūkgaļa sīpolu marinādē

Grillēta cūkgaļa sīpolu marinādē

- 1kg cūkas kakla karbonādes - 4 lieli sīpoli - 1citrons - cironpipari - 1 čili pipars - sāls

Sagriežam gaļu škēlēs pa 1,5 cm, sagriežam sīpolus ripiņās, sasmalicnam čili piparu, izspiežam citrona culu. Kārtojam gaļu un sīpolus ma...

Zirņu - griķu kotletītes

Zirņu - griķu kotletītes

- 1 glāze šķelto dzelteno zirņu - 1 glāze griķu - 1 liels sīpols - 2 ēdamkarotes milti - sāls pēc vajadzības - Gī sviests (var izmantot augu eļļu) - sezama sēkliņas

Uz pāris stundām iemērc aukstā ūdenī šķeltos zirņus, lai sabriest. Tad liek tos vārīties. Kamēr vārās zirņi, aplej griķus ar verdošu ūdeni (...

Vista aliņā

Vista aliņā

- 1 vista - 0,5 pudele alus - 4 galviņas ķiploku - sāls

Vistu liekam bļodā, uzlejam alu, liekam leduskapī uz nakti (domāju, ka pietiktu arī ar dažām stundām)... vistai iekšā sabāžam ķiploku daiviņ...

60 minūtes

Kabacis ar malto gaļu un sieru cepts uz pannas

Kabacis ar malto gaļu un sieru cepts uz pannas

- 1,5 kg kabacis, kuram var izgriezt vidiņu - 0,5 kg malto gaļu - 100 g cietā siera - 1 sīpols - 1 ola - 1 tomāts - majonēze - pipari un sāls pēc garšas

Sagriežam kabaci škēlēs pa 1cm biezām, izgriežam sēklaino mīksto vidiņu, sarīvējam sieru, uzjaucam malto gaļu pievienojot tai sīpolu un olu,...

25 minūtes

Rūgušpiena mazās pankūciņas

Rūgušpiena mazās pankūciņas

- 0,5l rūguša piena - 2 olas - sešas saujas miltu - sauja rozīnes bez kauliņiem - sāls - rapšu eļļa cepšanai

Olas , rūgušpienu, rozīnes sablenderējam kopā ar 4 saujām miltu, pēc tam pievienojam divas saujas miltu un sakuļam, ar kuļamo mehānismu.

15 minūtes

Biskvīta torte ar vārīto krēmu. (Liela)

Biskvīta torte ar vārīto krēmu. (Liela)

Biskvītam: - 10 lauku vistu olas - 10 ēd.karotes miltu - 10 ēd.karotes cukura Pildījumam: - 500gr. sablenderētu zemeņu masas (var izmantot arī apmēram 400 gr. skābu jānogu, upeņu vai ērkšķogu ievārījumu) Vārītam kūkas krēmam: - 1 gāze (200 gr.) piena - 2 olas - 1 ēd.karote milti - 1 ēd.karote kartupeļu miltu - 3 ēd.karotes cukura - 200 gr.sviesta vai maztauku margarīna (var arī 100gr.) - nedaudz vanilīns Tortes virsai: - apmēram 1kg svaigas vai saldētas cukurotas zemenes (vai citi sezonai raksturīgi augļi vai konpoti: kivi, ķirši, persiki, utml.) - 1 glāze sulas (zemeņu vai kāda cita sezonai raksturīga, der arī veikalā nopērkamās sulas) - 4 tējk. želatīna - nedaudz kokosskaidiņu vai cepumu (biskvīta) drupaču tortes ārmalu apkaisīšanai.

Ar mikseri kārtīgi un pamatīgi saputo olas ar cukuru līdz masa kļūst gaiša un pavairojusies 3-4 reizes. Masai caur miltu sietu purinot piesi...

180 minūtes

Vistas fileja krējumā.

Vistas fileja krējumā.

- 500 g vistas filejas - 200 g svaigā krējuma - ķiploks - sāls - sausā vistas garšviela bez sāls - karijs - eļļa ietaukošanai

Vistas filejā ieberam garšvielas, sāli, izspiežam ķiploku. Kārtīgi samaisām un liekam ledusskapī uz 30 min kā minimums. Ieeļļojam cepamo tra...

60 minūtes

1...1011121314...18
- satur gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur olas, bet nesatur gaļu, zivis, dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur zivis vai jūras produktus, bet nesatur gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur putnu gaļu, bet nesatur citu gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- veģetārs - nesatur nekādu gaļu, ne dzīvnieku izcelsmes produktus, ne zivis vai citus jūras produktus
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas