Izejvielas un to daudzums:
1 porcijai ~ 30 pelmeņi
- 2 glāzes milti
- 1 ola
- 1/2 glāze silta ūdens
- sāls
- cūkas malta gaļa 500 gr
- liellopa malta gaļa 200 gr
- 2 sīpoli
- 3 ķiploka daiviņas
- dilles 20 gr
- sāls
- pipari
Vēl ~ glāze milti, ko pabērt uz galda pirms mīklas rullēšanas
Pagatavošanas process:
Izber uz galda kaudzītē 2 glāzes miltus, izveido iedobīti, tur iesit iekšā 1 olu, ieber mazliet sāli. Visu saberž, tad pamazām pievieno 1/2 glāzi ūdens. Visu mīca 7 minūtes. Veido bumbu un atstāj uz 1/2 stundu(lai atpūšas). Pa to laiku sagatavo pildījumu: maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, dilles, sarīvētus sīpolus un ķiplokus, visu samīca.
Uzber uz galda miltus, lai mīkla nelīp rullējot, ņem nelieliem gabaliem mīklu(man sanāca trīs gabali, rullē ļoti plānu, tad ar šauru glāzi izspiež aplīšus. Tajos liek iekšā pildījuma piciņas. Aizspiež malu, kā veidojot pīrāgus, nostiprina malu, lai nenāk vaļā. Veidojas pusmēneši, ko var atstāt arī tā, vai veidot sainīšus, abus galus saspiežot kopā. Gatavos pelmeņus liek saldētavā, lai sasalst. Ļoti garšīgi, var gan cept, gan vārīt.