Izejvielas un to daudzums:
- 6 sarkanās paprikas
- liellopa malta gaļa 500 gr
- 1 ola
- 1 paciņa rīsi
- 1 sīpols
- 3 daiviņas ķiploks
- maltās gaļas garšviela, oregano, sāls
- majonēze
- medus
Pagatavošanas process:
Paprikai iegriež ap kātiņu un izvelk "serdi", nomazgā, lai nav sēklu. Maltai gaļai pievieno olu, vārītus rīsus, sīpolu, ķiplokus, garšvielas, visu sajauc.
Pilda paprikās līdz augšai, virsū uzber vēl mazliet garšvielas, piciņu majonēzes un ~ pustējkaroti medus.
Kārto traukā, kur mazliet ieliets ūdens, kam pievienots sāls un majonēze.
Liek sakarsētā cepeškrāsnī uz ~ 200 grādiem, cepu ~ 40 minūtes, ik pa laikam aplaistot ar šķidrumu, kas traukā.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 60