Kārtainie garneļu salāti
- 300 gr garneles konservētas savā sulā (vienkārši vārītas arī var izmantot, bet tās diennakti jānotur sāls+etiķa šķīdumā) - 3 vārītas olas - neliels svaigs gurķis - 2 nelieli, stingri tomāti - 100 gr Ķīnas kāposta - kapātas dilles - krējums - majonēze - sāls
Pirmajā kārtā salātu šķīvī liek sagrieztus, samalcinātus Ķīnas kāpostus, pēc tam sagrieztus tomātus un gurķus, rīvētas olas, garneles, 1/3 n...
20 minūtes
Siera kažociņš
- 200-250gr rīvēta siera ("Holandes" ir ideāls) - 1-2 vidēji sīpoli - 2 vidēji tomāti - 3 vārītas olas - majonēze - krējums - sāls - smalkie pipari - dilles garnēšanai
Sarīvē sieru (der jebkurš vidēji ciets siers), sakapā sīpolus vai sagriež ļoti plānās ripiņās, sagriež smalkos kubiciņos tomātus, sarīvē ola...
30 minūtes
Pupiņu-kūpinātas cūkas krūtiņas salāti
- 2-3 bundžiņas (aptuveni 400gr) vārītu, konservētu brūno vai raibo pupiņu - 250 gr. smalki sagrieztas kūpinātas cūkas krūtiņas - 3-5 vārītas rīvētas olas - 2-3 smalki sagriezti sīpoli - majonēze - krējums - sinepes - sāls pēc garšas
Konservēto pupiņu vietā var izmantot vārītas pupiņas, taču tad jārēķinās, ka pagatavošanas process ir darbietilpīgāks. Visas sastāvdaļas...
25 minūtes
Vasaras skābeņu zupa
- 200 gr. svaigu skābeņu - 700 gr. gaļas (cūku ribiņas) - 100 gr. žāvēta ribiņa - olas - burkāni jaunie svaigi 3 gab. - buntīte dilles - jaunie kartupeļi - sāls - pipari - ķilociņš - sīpols
Uzvāram buljonu pievienojam sīpolu, ķiplociņu piparus, sāli, izņemam gaļu, pievienojam buljonam burkānus un kartupeļus, kad kartupeļi mīksti...
60 minūtes
Ribiņas ķiploku-paprikas marinādē
- cūkas ribiņas 2kg. - citronpipari - jaunie ķiplociņi - jaunie sīploņi - dilles - paprika - sāls Ja cepam cepeškrāsnī, tad cepamplēve, ja nē, tad grils.
Ribiņās ierīvējam citronpiparus. Blenderī samaļam ķiplokus, sīpolus, dilles, papriku, tad to ierīvējam ribiņās un liekam traukā un ievie...
Šokolādes trifeles
- šokolāde 150 gr. - saldais krējums (35%) 70 ml. - kakao 2 ēd.k. - pūdercukurs 1 ēd.k.
Šokolādi sasmalcina (sarīvē uz rupjas rīves). Saldo krējumu lej katliņā un uzkarsē neļaujot tam sākt vārīties. Saldajā krājumā iejauc šokolā...
Čipsi no lavaša.
- lavašs - atdžika (tomātu mērce) - siers
Lavašu izklāj + pārsmērē ar atdžiku + uzrīvē mazliet siera. Lavašu sagriež tādos kvadrātiņos kā kuram patīk (vieta brīvai improvizācijai...
Zemeņu jogorta torte
- 7 olas - 7 ēd.k. cukurs - 7 ēd.k. milti (nostrīķētas) - vaniļas cukutrs (viena paciņa) - 300 gr. zemeņu jogorts - 200 gr. cukurs - 2 paciņas želatīns - 200 ml. saldais krējums - zemenes (zemeņu laikā), var arī izmantot citus augļus un ogas.
Olas un cukuru sakuļ, iecilā miltus. Lej ietaukotā formā un cep biskvītu 180 grādos. Lai pārliecinātos, ka biskvīts gatavs, pārbauda ar ...
90 minūtes
Līgo laika biezpiens
- 1 pac. biezpiena - neliels gurķis - neliels tomāts - kefīrs vai krējums - sāls - 3 jauni lupstāja zariņi
Uz rupjas rīves sarīvē gurķi, piegriež tomātu biezpienu sajauca ar sāli, krējumu vai kefīru sīki sagriež lupstāju visu sajauc...
5 minūtes
Zemeņu - siera kūka
- 3 olas - 1gl. cukurs - vaniļas cukurs - 300 gr. svaigo sieru (Filadelfijas oriģinālais) - 1, 5 gl. milti - cepamais pulveris (uz naža gala) - skābais krējums 100 gr - kanēlis (pēc izvēles) - zemenes, cik daudz vēlas, tā lai nosedz cepamo veidni
Visas izejvielas sajauc kopā, izņemot zemenes... Masu ielej, ietaukotā veidnē ... Un pārklāj ar zemenēm ... Tad lēnām ar karoti iesp...
45 minūtes
Biezpienkūka
- glāze kefīra - pusglāze eļļas vai 150 g margarīna vai sviesta - milti - cukurs - 1 pac. kaņēļa - 1 pac. vaniļas - 2 pac. želantīna - tējk.sodas - pustējk.etiķa - glāze krējuma - želejas konfektes - 0, 5 l kompota
Pamatam - kefīru, eļļu, kanēli, cukuru, miltus sajauc biezā miklā, procesā pievienojot sodu ar etiķi, ieklāj tortes formā, apmēram cm biezum...
60 minūtes
Vienkāršā biešu aukstā zupa
- marinētas bietes 0.5l burciņa - krējums - lociņi 150-200gr - zaļi lauku gurķi 5 gab - olas 5gab - laba vārītā desa vai kūpināta krūtiņa - 300g. dilles
Burciņas saturu ieliek traukā, pārlej ar verdošu ūdeni, kad atdziest pievieno sasmalinātus pārējos ingridientus, olas, saprotams, novāra....
20 minūtes
Dārzeņi ar vistu maisiņā
- 1 kg kartupeļi - 2-3 gb burkāni - 1 gb paprika - 1 daiviņa ķiploka - 1 gb sīpols - 1 kg vistu kājiņas vai šķinķīši - sāls, pipari vai citas garšvielas pēc izvēles
Kartupeļus sagriež kādās četrās daļās, burkānus ripiņās, papriku salmiņos. Pievieno saspiestu vai sarīvētu ķiploku, sagrieztu sīpolu. Visu s...
60 minūtes
Fiksā maizīte
- biezpiens - ola - batons - cukurs - vanilīns - kanēlis - rabarberi - piens
Batona šķēlēm nogriežam maliņas. Cepjamai pannai ieklājam pergamentu un liekam batona šķēles, kas ir iemērktas ar vienu pusi pienā. Ar sauso...
45 minūtes
Ātrā jogurta kūka
- viens iepakojums Dr Oetker Sernik na zimno iepakojums. - 600 ml piens - kompots vai svaigi augļi dekorēšanai - viena paciņa želeja ar garšu (kāda labāk patīk) - cepumi, kūkas pirmajai kārtai
Vispirms izklāj trauka dibenu, kurā tiks gatavota kūka ar cepumiem. Es liku dāmu pirkstiņus... Sausajam kūkas pulverim pielej pienu un puto ...
Gotiņkūka jeb viltus krēmšnite
- 500 g kārtainās mīklas - 250 g Gotiņas klasiskās - 1/2 gl piena - saldais krējums - sauja milti - 1 ola - sāls šķipstiņa - sviests
Kārtaino mīklu izrullē apt. 1 cm biezumā un ieklāj kūku pannā, kas ir ieziesta ar sviestu. Ieklāto mīklu apziež ar sakultu olu. Cep cepeškrā...
30 minūtes
Zaļās tējas Panna Cotta ar šokolādes mērci
- 150 ml piena - 1/2 tējk. vanilīncukura - 500 ml 35% saldā krējuma - 10 g želatīna - 100 g pūdercukura - 1 gl ūdens - 2 ēd.k. kakao - 150 g tumšās šokolādes - 1 tējk. zaļās tējas lapiņu
Pienu, zaļo tēju, vanilīncukuru un pusi no krējuma ieliek mazā katliņā un uz mazas uguns karsē 10 min. Noņem no uguns un ļauj tējai ievilkti...
30 minūtes
Auzu pārslu cepumi ar burkāniem.
- 250 gr. auzu pārslas, - 250 gr. milti - 1 tējk. cepamais pulveris, - 1 tējk. rīvēts ingvers (var arī sauso) - 1 gl. rīvēti burkāni, - dažādas sēklas, rieksti, žēvēti augļi (brīva improvizācija), - 1 gl medus, - 0, 5 gl eļļas.
Mazliet ķēpīga padarīšana, bet rezultāta pēc ir vērts paķēpāties. Sajauc vispirms kopā visas sausās daļas un tad pievieno eļļu kopā ar medu ...
Skābeņu zupa
- 2~3 litri ūdens - 3~4 ēd. kar. grūbas - 1 burkāns - 5~7 kartupeļi - 1 sīpols - 1 buljona kubiņš - skābenes (1 burciņa vai 400gr. svaigas) - zaļumi, sāls - 5~6 olas
Katlā ūdenī liek nomazgātas grūbas un sagrieztu burkānu, uzvāra, vāra aptuveni 10 minūtes. (Pie reizes atsevišķi liek vārīties olas, novāra ...
30 minūtes
Marinēts ķirbis
- 2~3 kg ķirbis Marinādei: - 1 l ūdens - 200gr. cukurs - 10 gr. citronskābe - 10 krustnagliņas - kanēļa miziņa
Pagatavo marinādi: Katlā ielej ūdeni, uzvāra, pievieno cukuru, citronskābi, krustnagliņas, kanēli. Visu maisot uzvāra. Marinādi liek atd...