Cepta zivs mīklā ar aso ananāsu mērci.
- zivs fileja - citronskābe - eļļa - pētersīļu zaļumi - milti - piens - olas - ketčups - etiķis 9% - cukurs - paprika - malts vai smalki rīvēts ingvers - kartupeļu ciete - puse konservēto ananāsu bundžiņa - sāls - melnie malti pipari
Zivi sagriež nelielos gabaliņos un marinē 15-20 min eļļā, kura samaisīta ar citronskābi, sāli, pipariem un sīki sagrieztiem pētersīļu zaļumi...
40 minūtes
Ābolrozes
- 500 g bez rauga kārtainās mīklas iepakojums - 5 ēd.k. cukura - 1/3 tējk. citronskābes - 2 lieli āboli ar sārtu ādiņu - eļļa vai sviests - milti - 200 g ūdens - zobu bakstāmie kociņi
Ābolus bez serdes sagriezt šķēlītes. Kastrolī ieliet ūdeni, pievienot 3 ēd.k. cukura, citronskābi un uzvārīt. Iebērt ābolus, pavārīt 2 min u...
60 minūtes
Fiksais kēkss
- 4 ēd.k. miltu - 4 ēd.k. cukura - 2 ēd.k. kakao - 1 ola - 3 ēd.k. piena - 3 ēd.k. augu eļļas - 1 tējk. irdinātāja vai dzēstas soda ar citronskābi vai etiķi - šķipstiņa vanilīncukura
Visas sausās sastāvdaļas samaisa. Sakuļ olu un pievieno masai. Samaisa. Pievieno pienu, eļļu un kārtīgi samaisa. Ieliet ietaukotā formā. 15 minūtes
Kabači ar olu un majonēzi
- kabači - ķiploks - jēla ola - vegeta/sāls un pipari pēc garšas - majonēze
Kabačus no tīra un izņem sēklotni. sarīvē uz rupjās rīves. Sautē uz mazas uguns, pēc kādām 15 min pieliek vegetu/sāli un piparus un smalki s...
45 minūtes
Muskūka
- 200 g sviesta 82 % (paciņa) - 400 g rūgtās šokolādes - 400 g baltās šokolādes - 2 iepakojumi pa 200 g saldā krējuma - apmēram 12 ēd.k. cukura - kiršu ievārījums - stipra kafija - 800 g svaigu zemeņu - cepumu Vicenzovo ( Dāmu pirkstiņi)
Izliek formas dibenu ar cepampapīru un tur ievieto cepumus ar cukuru uz augšu. Iemaisa stipru kafiju berz cukura, ņem novietotos cepumus no ...
30 minūtes
Kabači ar sīpoliem krējumā
- kabaču šķēles - sīpols - ķiploka daiviņa - sāls - eļļa - milti - krējums
Kabačus apviļā miltos un apcep brūnus eļļa, liek traukā saceptos gabaliņus. Sīpolu sagriež pusriņķīšos. Kad viss kabača daudzums sacepts, ce...
30 minūtes
Pildītas krabju nūjiņas
- 10 krabju nūjiņas - 4 olas - 150 g siera - 175 g majonēze - milti apviļāšanai - eļļa cepšanai
Atkausē krabju nūjiņas un atrullē. Novāra cieti 2 olas un sarīvē tās. Sarīvē sieru skaidiņās. Sajauc olas, sieru un majonēzi biezā masā. Lie...
60 minūtes
Auzupārslas ar putukrējumu ogu mērcē
- 1/2 gl auzu pārslu - 2 ēd.k. cukura - 1 ēd. k. sviests - 100 g saldā krējuma - 1/2 gl pūdercukura - naža gals citronskābes vai 1 ēd.k. citrona - svaigas ogas - cukurs
Uz sakarsētas pannas ber auzu pārslas un ar 2 ēd.k. cukura apbrūnina, tad pievieno sviestu un vēl karsē 3 min. Atdzesē. Kamēr auzu pārslas d...
45 minūtes
Rupjmaizes uzkodas
- 1 rudzu maizes klaipiņš - 100 g sviesta - 200 g biezpiena - 200 g pesto mērces - sāls
Maizei nogriež garoziņu visapkārt, sagriež to 4 daļās šķērsām gareniski. Biezpienu izberž caur sietiņu un ļoti labi samaisa ar siltu sviestu...
30 minūtes
Lazaņja
- 200 g (1 paciņa) Lazaņjas makaronu - 0.5 l piena - 1 ēd.k. kartupeļu cietes - 2 tēj.k. vegetas - 1 sīpols - 1 burkāns - 500 g desas vai gaļas izstrādājumu - 200 g cietā siera - ketčups - eļļa
Izvāra mērci: verdošā pienā ieber 1 tēj.k. vegetas un pielej atšķaidītu cieti, un izvāra pabiezu tādu kā ķīseli. Ļauj nedaudz atdzist. Uz sa...
60 minūtes
Pelmeņu zupa
- 10 pelmeņi - 1 l ūdens - 2 kartupeļi - 2 burkāni - 1 neliels sīpols - sāls, pipari, zaļumi - vegeta
Liek ūdenī vārīties sagrieztus kubiņos kartupeļus, smalki sagrieztu sīpolu un vienu burkānu riņķīšos. Kad ūdens ir uzvārījies pieliek nedaud...
30 minūtes
Atlikumu pīrāgs
- 3 ēd.k. krējuma - 2 ēd.k. margarīna - 3 olas - 1/2 tēj.k. sodas - apm. 4 gl. miltu - 1 gl. cukura - 1/2 tēj.k. sāls - sauja saldētu ogu - 1 ābols - 1/2/ tēj.k. kanēļa - 1 ēd.k. kartupeļu cietes
2 olas sakuļ ar pusi no cukuru un sāli. Pievieno margarīnu un labi samaisa, tad pievieno 2 ēd.k. krējuma un atkal samaisa. Piesijā miltus (m...
60 minūtes
Makaroni ar pesto mērci
- paciņa makaronu - Pesto mērce: - 100 g bazilika - 100 g kinza - 150 g pistāciju rieksti - 250 g olīveļļas - 150 g cietais siers - 2-3 ķiploka daiviņas - jūras sāls - svaigi malti pipari
Makaronus liek verdošā sālsūdenī, kuram pievienots nedaudz eļļas un izvāra gatavus. Makaronus caurdurī nokāš, pārliek šķīvjos, samaisa vai p...
40 minūtes
Pica.
- Mīkla ( sanāk divas tādas picas kā bildē) - 250 g miltu - 15 g raugs - 125 g ūdens - 30 g (1 ēd.k.) eļļas - šķipstiņa sāls - Pildījumam: majonēze, tomātu mērce, sagriezti ripiņās tomāti, sagriezta paprika, sasmalcināti sīpoli, desas ripiņas (salami), rīvēts siers, olīvas
Iemīca mīklu - miltos iemaisa sāli, siltā ūdenī (ap. 25 grādos) iemaisa raugu un šķipstiņu cukura ( ūdenī var iemaisīt ēd.k. skāba krējuma, ...
60 minūtes
Makaroni mājas gaumē
- puse paciņas makaronu /nevārītu/ - 2 ēd.k. vegetas - 1 ēd.k. kartupeļu cietes - 1gl. piena vai ūdens-krējuma maisījuma - 200 gr. desas vai žāvējuma - 50 gr. siera - eļļa trauka ieziešanai - sīpols
Trauku ieziežam ar eļļu, ieberam 2/3 paredzēto makaronu traukā, virsū liekam apceptu desu vai žāvējumu ar sīpoliem, tad virsū liekam atlikuš...
45 minūtes
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
- 200 gr. maltās gaļas - 250 gr. vārīti kartupeļi - 1 sīpols - rīvmaize - eļļa cepšanai - sviests
Malto gaļu apcep un sautē, sīpolu apcep. Apcepto gaļu ar sīpoliem samaļ. Vārītus kartupeļus samīca un dala 2 daļās. Vienu daļu liek ar svies...
40 minūtes
Pildīti kartupeļi ar sēnēm
- vārīti kartupeļi ar visu mizu - 1 liels sīpols - 1 paprika - 200 gr. vārītu sēņu - sāls, pipari - 1 ēd.k. miltu - 5 ēd.k. krējuma - 2 ed.k. majonēzes - zaļumi - eļļa cepšanai
Vārītus kartupeļus ar mizu pārgriež uz pusēm, uzmanīgi izgreb vidiņu un pilda ar sēņu pildījumu, pārber ar smalki sarīvētu sieru. Cep cepešk...
30 minūtes
Kabaču - ziedkāpostu sacepums.
- 200 gr. kabaču - 250 gr. ziedkāpostu - milti - margarīns - krējuma mērce - sāls, pipari - 50 gr. siers - sviests
Ziedkāpostus sadala rozītēs un vāra sāls ūdenī. Nomizo kabačus, sagriež ripiņās, apviļā miltos un cep pannā sakarsētos taukos. Tad ievieto i...
45 minūtes
Saldās maizes
- saziedējusi baltmaize - ola - 2 ēd.k. cukura - 1/4 tēj.k. kanēļa - 1/2 gl piena - eļļa cepšanai
Olu sakuļ ar kanēli un cukuru, pievieno pienu un kārtīgi izmaisa. Saziedējušo baltmaizi iemērc no abām pusēm piena-olas maisījumā un cep brū...
15 minūtes
Gaspačo.
- 4 lieli sarkani tomāti - 1 zaļā paprika - 1 sarkanā paprika - 1 dzeltenā paprika - 3 vidēji gurķi - 1 vidēji liels sarkans sīpols - 1 tējk. sīki sakapāta čilī pipara - 2 ķiploka daiviņas - 3-4 lociņu - 1-2 seleriju zariņu - 2-3 olas - 2 ēd.k. olīveļļas - jūras sāls - svaigi malti melnie pipari
Tomātus aplaucē verdošā ūdenī, novelk tiem miziņu, mīkstumu rupji sagriež un liek blenderī. Tomātiem pievieno ķiplokus, čilī piparus, olīveļ...
60 minūtes