Izejvielas un to daudzums:
- lavašs
- 800 g skābu ābolu
- 50 g kausēta sviesta
- 100 g rozīņu
- 75 g drupinātu valriekstu
- 1 citrona sula
- 100 g sadrupinātas baltmaizes mīkstuma
- 100 ml bieza krējuma vai krējumsiera
- 100 g cukura
- 1 tēj.k. kanēļa
- ola
- pūdercukurs
Pagatavošanas process:
Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež šķēlītēs un tad vēl mazākos gabalos. Āboliem izspiež virsū citrona sulu. Piemaisa klāt riekstus un rozīnes. Sadrupinātu baltmaizi apcep sviesta puses daudzumā brūnganu. Lavaša plāksni izņem no iepakojuma, uzmanīgi atloka un izklāj uz darba virsmas. Ar izkausēto sviestu pārziež lavašu, atstājot vienu malu brīvu, kuru pēc tam pārziež ar olu, lai saliptu kopā, tad to pusi, kur liks pildījumu, pārziež ar krējumu, pārklāj maizes drupatas. Uz drupatām liek ābolus, kurus pārkaisa ar cukura kanēļa maisījumu. Uzmanīgi satin. Ruleti pārceļ ietaukotā pannā ar šuvi uz leju, galus cenšas saspiest tā, lai pildījums nenāktu ārā. Ruleti pārziež ar sviestu, liek sakarsētā krāsnī un cep 45 min pie 180 grādiem. Izceptu pārkaisa ar pūdercukuru, nedaudz atdzesē un griež pa gabalam un ēd ar saldējumu vai putukrējumu.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 60