Izejvielas un to daudzums:
- 250 gr. auzu pārslas,
- 250 gr. milti
- 1 tējk. cepamais pulveris,
- 1 tējk. rīvēts ingvers (var arī sauso)
- 1 gl. rīvēti burkāni,
- dažādas sēklas, rieksti, žēvēti augļi (brīva improvizācija),
- 1 gl medus,
- 0, 5 gl eļļas.
Pagatavošanas process:
Mazliet ķēpīga padarīšana, bet rezultāta pēc ir vērts paķēpāties. Sajauc vispirms kopā visas sausās daļas un tad pievieno eļļu kopā ar medu (kurš ir šķidrs)+ ingveru+burkānus. Jāsamīca viss viendabīgā masā un tad var sākt izpausties radošā procesā. Vai nu pa mazam pikucītim taisa cepumus vai saveļ tādu kā desiņu un ar nazi sagriež vajadzīgā biezumā. Cep diezgan karstā cepeškrāsnī 180
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Cepumi katru reizi sanāk savādāki. Vienīgi esmu secinājusi, ka glāze medus ir stipri par daudz. (es tikai pusīti lieku)