Izejvielas un to daudzums:
- 2~3 litri ūdens
- 3~4 ēd. kar. grūbas
- 1 burkāns
- 5~7 kartupeļi
- 1 sīpols
- 1 buljona kubiņš
- skābenes (1 burciņa vai 400gr. svaigas)
- zaļumi, sāls
- 5~6 olas
Pagatavošanas process:
Katlā ūdenī liek nomazgātas grūbas un sagrieztu burkānu, uzvāra, vāra aptuveni 10 minūtes. (Pie reizes atsevišķi liek vārīties olas, novāra cietas.)
Pēc tam katlā pievieno sagrieztos kartupeļus, un vāra vēl 10-15 minūtes. Tad pievieno sīpolu, zaļumus un buljonu, samaisa. Un pievieno skābenes, pavāra zupu vēl dažas minūtes, un zupa ir gatava.
Servējot uz galda, zupas šķīvī pievieno sagrieztu olu, krējumu.
Labu apetīti!
Pagatavošanas laiks minūtēs: 30
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Grūbas pirms tam var iemērkt uz stundu-divām aukstā ūdenī, uzbriedina. Un noteikti grūbas ir jāmazgā vairākos ūdeņos, ļoti netīras.
Manā receptē izmantoju iepriekš uz ziemu iesālītās skābenes, tās nebija pārāk sālītas, pievienoju visu burku uzreiz, bet ja skābenes ir burciņā stipri sālītas, tad tās iepriekš jāpaskalo-jāpatur aukstā ūdenī (samazina sāļumu), nokāš un tad pievieno zupā.