Izejvielas un to daudzums:
- glāze kefīra
- pusglāze eļļas vai 150 g margarīna vai sviesta
- milti
- cukurs
- 1 pac. kaņēļa
- 1 pac. vaniļas
- 2 pac. želantīna
- tējk.sodas
- pustējk.etiķa
- glāze krējuma
- želejas konfektes
- 0, 5 l kompota
Pagatavošanas process:
Pamatam - kefīru, eļļu, kanēli, cukuru, miltus sajauc biezā miklā, procesā pievienojot sodu ar etiķi, ieklāj tortes formā, apmēram cm biezumā, izcep, atdzesē.
Vidus kārtai -
Biezpienu sajauc ar vaniļu, cukuru, smalki sagrieztām želejas konfektēm un krējumu (krējuma vietā var ņemt jogurtu), pievieno 1 pac. uzbriedinātu un izkausētu želantīnu un lej formā virs pamatkārtas, sastindzina.
Virskārta - puslitram, kāda kompota (var pievienot svaigus augļus pēc izvēles) pievieno nepilnu paciņu izkausēta želantīna un kad masa sāk recēt, lej formā
Pagatavošanas laiks minūtēs: 60
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Iespējami varianti. Biezpienam var pievienot rozīnes, riekstus, var tajā iecilāt putukrējumu, masa būs gaisīgāka.
Virskārtai var izmantot jebkuras saldētas vai svaigas ogas