Izejvielas un to daudzums:
- 200-250gr rīvēta siera ("Holandes" ir ideāls)
- 1-2 vidēji sīpoli
- 2 vidēji tomāti
- 3 vārītas olas
- majonēze
- krējums
- sāls
- smalkie pipari
- dilles garnēšanai
Pagatavošanas process:
Sarīvē sieru (der jebkurš vidēji ciets siers), sakapā sīpolus vai sagriež ļoti plānās ripiņās, sagriež smalkos kubiciņos tomātus, sarīvē olas.
Kārto dziļā salātu traukā kārtās - vispirms sīpolus, tad tomātus, tomātus mazliet pārber ar sāli un pipariem, sieru, pārlej ar majonēzes-krējuma mērci un virskārtā kaisa sarīvētās olas.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 30
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Salāti iemantojuši nosaukumu "kažociņš", ko kārtojums līdzīgs kā siļķei "kažokā".
... sātīgi vakariņās, kā arī brokastīs...