Izejvielas un to daudzums:
- 150 ml piena
- 1/2 tējk. vanilīncukura
- 500 ml 35% saldā krējuma
- 10 g želatīna
- 100 g pūdercukura
- 1 gl ūdens
- 2 ēd.k. kakao
- 150 g tumšās šokolādes
- 1 tējk. zaļās tējas lapiņu
Pagatavošanas process:
Pienu, zaļo tēju, vanilīncukuru un pusi no krējuma ieliek mazā katliņā un uz mazas uguns karsē 10 min. Noņem no uguns un ļauj tējai ievilkties vēl 10 min, tad izkāš. Pievieno uzbriedināto želatīnu. Nedaudz atdzesē, lej traukā un liek ledusskapī, ik pa laikam apmaisot, līdz apvelkas ap karoti. Uzputo atlikušo krējumu ar pūdercukuru. Sajauc abus maisījumus kopā, lej vienādos daudzumos 6 traukos - aukstumizturīgos. Nosedz ar pārtikas plēvi vai folliju un liek ledusskapī.
Šokolādes mērce: Smalko cukuru, kakao pulveri liek mazā traukā, pielej ūdeni un uzvāra. Noņem no uguns un iemaisa salauztu šokolādi, maisīt līdz tā ir izkususi. Pirms pasniegšanas nedaudz uzsildīt.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 30
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Tējas lapiņu vietā var izmantot maisiņus - tad vieglāk tos izņemt laikā.
Var gatavot tikai no piena vai tikai no krējuma - tas ir atkarīgs cik treknu grib. Var izmantot tik karsēšanu, bez putošanas - ar labi sanāk.
Šokolādes mērci var pagatavot arī pašam - ņem vienādās devās kakao pulveri, cukuru, pienu un sviestu. Kakao ar cukuru karsē, līdz viņš paliek mitrs, tad pievieno pienu un uz mazas liesmas vāra min 10, tad pievieno sviestu un gatavs ir.