Ielogoties
Reklāma

Marinēts ķirbis

Informācija
Autors: houpasummere
Visas receptes, ko publicēja houpasummere
Recepte publicēta: 27/02/2011 18:05
Recepte lasīta 36681 reizes
Recepte saglabāta favorītos 0 reizes
Komentāri: 4
Foto

Rādīt vairāk (8)

Izejvielas un to daudzums:
- 2~3 kg ķirbis
Marinādei:
- 1 l ūdens
- 200gr. cukurs
- 10 gr. citronskābe
- 10 krustnagliņas
- kanēļa miziņa
Pagatavošanas process:
Pagatavo marinādi:
Katlā ielej ūdeni, uzvāra, pievieno cukuru, citronskābi, krustnagliņas, kanēli. Visu maisot uzvāra. Marinādi liek atdzesēties.

Sagriež ķirbi gabaliņos, liek traukā, pārlej ar atdzesēto marinādi. Nosedz trauku un atstāj uz nakti. Marināde var neapsegt visus ķirbjus, apsegt vairāk par pusi, jo tie sulosies un līdz nākamai dienai šķidrums būs pietiekams.

Nākamā dienā ķirbīšus ar marinādi liek vārīties uz lēnas uguns, bet neuzvāra - silda līdz parādās mazie burbulīši, ķirbju gabaliņi paliek caurspīdīgāki. Neuzvāra. Ņem nost, apsedz ar vāku, liek atdzesēties. Dzesējoties tie vēl turpinās savu gatavošanās procesu.

Servē atsevišķā traukā svētku mielasta galdā.
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Manas vecmammas recepte. Bērnībā saldie ķirbīši man bija viens no gardajiem ēdieniem.

Marinādei var likt vairāk cukuru līdz 400gr., ja vēlas saldākus.
Ķirbji arī ir dažādi - gan cietāki, gan miltaināki, bet ar šo recepti tie neizjuks (ja vien neuzvārīsiet).
Šādi marinēti ķirbji vienmēr ātri apēdās, var uzglabāt slēgtā burciņā ledusskapī pāris dienas (neesmu mēģinājusi šādi konservēt ziemai, nezinu iznākumu. Nav bijis nepieciešams, jo pašu ķirbi var uzglabāt pagrabā visu ziemu un pagatavot ķirbīšus marinādē, kad vien vēlas.)
0 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (4)
omega3 | 24/06/2018 16:30
Es citronskabes vieta lieku cidoniju .
muselite | 17/01/2015 23:55
es citronskābes vietā lieku etiķi... vai neuzvārot viņi paliek mīksti?(jo es parasti vāru kamēr paliek caurspīdīgi un mīksti).
houpasummere | 29/11/2011 20:32
... nu labi, burkaas iekshaa, un cik ilgi var glabaat? man te veel lielaaks kjirbis uz Ziemassveetkiem padomaa:))
ediite | 15/09/2011 18:28
... es daru ta, sagriezu gabalinos, pielieku cukuru, etiki, vai citronskabi atstaju uz 24stundam, uzvaru visu(kirbis maina krasu)un burkas ieksa...
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas