Izejvielas un to daudzums:
- šokolāde 150 gr.
- saldais krējums (35%) 70 ml.
- kakao 2 ēd.k.
- pūdercukurs 1 ēd.k.
Pagatavošanas process:
Šokolādi sasmalcina (sarīvē uz rupjas rīves). Saldo krējumu lej katliņā un uzkarsē neļaujot tam sākt vārīties. Saldajā krājumā iejauc šokolādi iegūstot viendabīgu masu. Šokolādes masu atdzesē lai var likt ledusskapī sastingt. No sastingušās masas veido bumbiņas kuras arī uz brīdi ieliek ledusskapī lai tālāk varētu apviļāt kakao (sasmalcinātos riekstos, sasmalcinātā fafelē utt.).
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Gatavais kārums glabājams ledusskapī, jo citādi var izkust. :)