Žāvētu augļu gliemezīši!
- 200 gr. žāvētas aprikozes, - 200 gr. žāvētas plūmes, - mazliet rieksti, - medus.
Žāvētos augļus izmērcē, nosusina un katrus atsevišķi samaļ gaļas mašīnā. Riekstus ar nazi sakapā vidēji smalki. Kad visas sastāvdaļas ir gat...
Tēja ziemas vakaram
- citrons - ingvers - upeņu ievārījums - balzāms, baltkrievu "Staroslovjanskij" - 25 g
Kārtīgu ēdamkaroti upeņu ievārījuma un nedaudz sasmalcināta ingvera aplej ar verdošu ūdeni, samaisa, ļauj ievilkties. Pēc brītiņa p...
5 minūtes
"Harčo" manā gaumē
- 500-700gr svaigas cūkas vai teļa ribiņas, - rīsi (apmēram pusglāze), - paprika, - burkāni, - tomātu pasta, - čilli pipars, - lauru lapa, - pipari, - sāls, - nedaudz kausētais sviests(tagad moderni saka GI sviests)
Gaļu noputo un vāra apmēram 1, 5 - 2 stundas. Vārīšanās beigās pievieno lauru lapu, piparus un sāli. Tikmēr sarīvē burkānu uz rupjā...
Puķukāposts ar sieru
- puķukāposts 0, 5 kg - kausētais siers, 3 ēdamkarotes - zaļumi - sāls
Katliņā saliek gabaliņos salauztu puķukāpostu, aplej ar ūdeni, pievieno sāli. Vāra līdz kāposts sāk smaržot, praktiski tas ir mazs mirkl...
15 minūtes
Masalas tēja
- melnā tēja, vēlams Asamas - ūdens - Masalas garšvielas ( kanēlis, anīsa zvaigzes, zaļais kardamons, kardamona graudi, anīsa sēklas, smaržīgie pipari, melnie pipari, krustnagliņas, ingvera pulveris, kurkumas puveris) - piens - saldumam: cukurs vai medus.
Vispirms sagatavo masalu- garšvielas, kas naj jau pulverveidā, samaļ kafijas dzirnaviņās. Sagatavoto masalu var uzglabāt ciešā trauciņā gana...
10 minūtes
Sēņu smēriņa maizīte
- sviests - šampinjoni - sīpoli - sāls - pipari - rupjmaizes / graudu maizes šķēle
Sviestā apcep sīpolus zeltainus, pievieno sagrieztus šampinjonus, sāli, piparus un sautē, kamēr šķidrums iztvaikojis. Gatavus sablenderē. 20 minūtes
Gurķu- tomātu aukstā zupa
- gurķi - tomāti - ķiploks - kefīrs - citrona sula - seleriju un bazilika zaļumi - sāls - Chipoletto mērce - linsēklas
Sablenderē daļu no gurķiem, tomātus, ķiploka daiviņu, kefīru, daļu no zaļumiem. Pievieno sāli, citrona sulu, Chipoletto mērci. Gatavā ie...
10 minūtes
Ķirbju zupa
- ķirbis - kausētais siers - olīveļļa vai gī sviests cepšanai - sīpoli - sāls - zaļimi Ja vēlas asumiņu - ingvers, čilli pipariņš
Katliņā olīveļļā vai sviestā apcep sīpolus līdz caurspīdīgumam(šajā gadījumā labāk izmantoju gī, jo tas bagātina garšu), katlu pieber ar rup...
30 minūtes
Brokastu maizīte ar diedzētām Ķīnas pupiņām
- rupjmaize vai graudu maize - biezpiens - bezpiedevu jogurts - sāls - diedzētas Ķīnas pupiņas
Sajauc biezpienu ar bezpiedevu jogurtu. Ja vēlas, var pievienot sāli. Grauzdētai maizes šķēlei uzsmērē biezpienu, bagātīgi pārkaisa ar diedz...
7 minūtes
Vasaras dārzeņu salāti
- kāposti - redīsi - ķirbji - gurķi - burkāni - zaļumi - linsēklu eļļa - citronu sula - sāls
Dārzeņus sarīvē, pievieno linsēklas. Mērcei sajauc olīveļļu ar citrona sulu, pievieno sāli. Mērci sajauc ar salātiem....
10 minūtes
Biešu - biezpiena salāti
- paciņa biezpiena - 1 vārīta biete - bezpiedevu jogurts - Vidusjūras garšvielu maisījums - sāls - diedzētas Ķīnas pupiņas
Sarīvē vārīto bieti, pievieno buiezpienu, bezpiedevu jogurtu un garšvielas. Gatavus pārkaisa ar diedzētām Ķīnas pupiņām....
7 minūtes
Grūbu - sojas pupiņu - dārzeņu salāti
- vārītas grūbas (garšīgi sanāk ar bulguru) - vārītas sojas pupiņas ( var jebkuras citas) - tomāti - svaigi gurķi - seleriju zaļumi - balzamiko etiķis - olīveļļa - sojas mērce - rauga pārslas - Vidusjūras garšvielu maisījums Ar proporcijām iespējams variēt.
Vārītas gŗūbas pārlaista ar sojas mērci, pievieno vārītās sojas pupiņas, sakubotus gurķus un tomātu, sasmalcinātus seleriju zaļumus. Sagatav...
Cepts lasis figūras draugiem
- laša fileja - 1 burkāns - 1 skābs ābols - apgrauzdētas saulespuķu sēkliņas - bezpiedevu jogurts - lauru lapas - pipari
Uzkarsē cepeškrasni lidz 180 grādiem, laša fileju liek uz cepampapīra, uzkaisa drusku piparus, uzliet lauru lapu, liek cepties apmēram 25min...
topinambūru salāti ar olu un kukurūzu
- 500 g topinambūri - 150 g konservētas kukurūzas - 4 olas - majonēze
Novāra olas, nomizo topinambūrus, liek verdošā ūdenī un vāra 5 min. Atdzesē, sagriež kubiciņos, olas sakapā, vai sarīvē, sajauc ar kukuk...
15 minūtes
Cepts Bri siers
- Brī siers - vīnogu kauliņu eļļa (jo tai nav nekādas nevajadzigas piegaršas) - mannā ar klijam (var ari miltos, bet tad nav tik garšigi) - 1 ola
Sieru sagriež apmēram 7-10mm šķēlēs, panē olā un manna kādās 3 kārtās ola-manna, ola - mannā. Liek cept kārtigi uzkarsetā eļļā, cep apmēram ...
Sulīgā vistas fileja
- 3 vistas filejas (atkarīgs no ēdāju skaita) - 2-3 ēdamkarotes bezpiedevu jogura vai kefira - 2 ēdamkarotes balzāmetiķa - 1 tējkarote sinepes - lauru lapas - pipari - baziliks - karijs - ķimenes
Vistas fileju sagriež palielos gabaliņos un iemarinē jogurta, balzāmetiķa un sinepju maisijumā. Es marinēju vai nu iepr.vakarā vai no rita. ...
Maltās gaļas un kartupeļu sacepums
- 1.5 kg kartupeļu - 200 g saldā krējuma - 1 neliels sīpols - siers - zaļumi, ja vēlas - sāls - garšvielas - 0.5 kg svaigi maltas gaļas
1) kartupeļus notīrām, sagriežam plānās šķēlītēs (var rīvēt uz lielās rīves ) 2) kartupeļus kārtojam traukā, kas paredzēts lietošanai ce...
80 minūtes
Vafeles
Šodien cepsim gardās vafeles! - 100 gr. sviests - 1 gl. cukurs - 5 olas - 1 gl. milti
Sviestu sagriež kubiņos, ieliek bleķa bļodiņā un, maisot uz lēnas uguns, izkausē. Bļodiņā pievieno cukuru, turpina vēl maisīt, līdz iegū...
20 minūtes
Burkānrausis
Pamatam: - 1.5 gl kefīra - cukurs pēc vēlmes - pusglāzes eļļas - paciņa kanēlis - tējas karote sodas - puse tējkarotes etiķa Augšai: - 1 kg burkānu - krējums - 2 olas - pusglāze miltu - vaniļa - citrons - cukurs pēc vēlmes
Pamatam sastāvdaļas sajauc biezā mīklā, (var pievienot arī klijas), sodu dzēšot ar etiķi, ieklāj ietaukotā plātē. Vārītus burkānus samaļ...
60 minūtes
Ātrie siera keksiņi
- 0.5 gl kefīrs - 1 tējk.cepampulveris - 2 olas - 0.5 gl majonēze - 1 gl milti - 150 gr siers - 100 gr kūpināta desa (vai arī cik vēlas) - puravs - zaļumi - paprika
Samaisa kefīru ar cepamo pulveri, pievieno sakultas olas, majonēzi, miltus. Visu samaisa, pievieno rīvētu sieru, sagrieztu desu vai kādu cit...