Izejvielas un to daudzums:
- kāposti
- redīsi
- ķirbji
- gurķi
- burkāni
- zaļumi
- linsēklu eļļa
- citronu sula
- sāls
Pagatavošanas process:
Dārzeņus sarīvē, pievieno linsēklas. Mērcei sajauc olīveļļu ar citrona sulu, pievieno sāli. Mērci sajauc ar salātiem.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 10
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Linsēklas un lineļļa ir ļoti vērtīgs uzturprodukts. Tās satur olbaltumvielas, ogļhidrātus, neaizvietojamās taukskābes OMEGA 3 un OMEGA 6, šķīstošās un nešķīstošās šķiedrvielas, aminoskābes, lignānus, minerālvielas, vitamīnus, fenolskābes, flavonoīdus un antioksidantus.
Īpaši labvēlīgas sievietes veselībai, jo satur fitoestrogēnus, kas uzlabo sievietes hormonālo līdzsvaru.