Izejvielas un to daudzums:
- rupjmaize vai graudu maize
- biezpiens
- bezpiedevu jogurts
- sāls
- diedzētas Ķīnas pupiņas
Pagatavošanas process:
Sajauc biezpienu ar bezpiedevu jogurtu. Ja vēlas, var pievienot sāli. Grauzdētai maizes šķēlei uzsmērē biezpienu, bagātīgi pārkaisa ar diedzētām Ķīnas pupiņām.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 7
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Diedzētas Ķīnas pupiņas (mung daahl) gatavā veidā var nopirkt veikalos. Vienkārši sadiedzēt pašiem- mazās, zaļās pupiņs ir nopērkamas gan RIMI, gan Biotēkas veikaliņos. Diedzējot, pārlej ar ūdeni, lai uzbriedinātu; pēc 12 stundām noskalo, saber plakanā traukā, pārklāj ar mitru salveti. Sadīgst diennakts laikā. Pēc sadīgšanas tur ledusskapī.
Diedzēti graudi un sēkliņas ir īsta vitamīnu bumba- koncentrēts fermentu, vitamīnu, minerālvielu, aminoskābju, hlorofila un šķiedrvielu avots, kas turklāt satur ļoti maz kaloriju - tase graudu satur tikai 16 kcal
Diedzētās pupiņas garšo pēc svaigiem zaļajiem zirnīšiem.
Bez tam, tās ir vienas no retajiem pākšaugiem, ko drīkst lietot termiski neapstrādātus.