Izejvielas un to daudzums:
- 500-700gr svaigas cūkas vai teļa ribiņas,
- rīsi (apmēram pusglāze),
- paprika,
- burkāni,
- tomātu pasta,
- čilli pipars,
- lauru lapa,
- pipari,
- sāls,
- nedaudz kausētais sviests(tagad moderni saka GI sviests)
Pagatavošanas process:
Gaļu noputo un vāra apmēram 1, 5 - 2 stundas. Vārīšanās beigās pievieno lauru lapu, piparus un sāli.
Tikmēr sarīvē burkānu uz rupjās rīves, smalki sagriež pariku un to visu apcep kausētajā sviestā. Tad pievieno tomātu pastu un to visu kādas 10 minūtes vāra (var pieliet nedaudz ūdens).
Kad gaļa gatava, to izņem no katla, buljonam pievieno rīsus un vāra kādas 13 minūtes. Pievieno apmēram 1/3 - 1/2 čilli piparu. Kad rīsi gandrīz gatavi, tiem pievieno pannā sagatavoto maisījumu. Atkal visu uzvāra un atstāj ievilkties uz kādām 15 - 30 minūtēm.
Ēdot pievieno zaļumus (pētersīļi, dilles) un krējumu.
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Šī ir stiprā zupa sīpolu un ķipoku neēdājiem un nīdējiem. Ir gan super garša, gan asums, gan sātīgums.
Šo zupu var mēģināt pagatavot arī tie, kas domā, ka bez sīpola un ķiploka nekam garšas.