Izejvielas un to daudzums:
- 500 g topinambūri
- 150 g konservētas kukurūzas
- 4 olas
- majonēze
Pagatavošanas process:
Novāra olas, nomizo topinambūrus, liek verdošā ūdenī un vāra 5 min.
Atdzesē, sagriež kubiciņos, olas sakapā, vai sarīvē, sajauc ar kukukūzu un majonēzi.
Garšvielas droši vien liek, kādas nu kuram gribas.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 15
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Topinambūrs ir ļoti vērtigs un nepelnīti novārtā pamests dārzenis. Ieteicams diabēta slimniekiem, vielmaņas stabilizācijai, tievēšanas panākšanai. Nomizot topinambūru - augstākā pilotāža. Visgaršīgākais - graužams zaļš, bet var arī šādi.