Izejvielas un to daudzums:
Šodien cepsim gardās vafeles!
- 100 gr. sviests
- 1 gl. cukurs
- 5 olas
- 1 gl. milti
Pagatavošanas process:
Sviestu sagriež kubiņos, ieliek bleķa bļodiņā un, maisot uz lēnas uguns, izkausē.
Bļodiņā pievieno cukuru, turpina vēl maisīt, līdz iegūst viendabīgāku masu.
Citā traukā iesit olas, sakuļ. Olām pievieno miltus, masu labi izmaisa.
Tad traukā pievieno izkausēto sviestu ar cukuru, atkal visu labi samaisa.
Ieslēdz vafeļpannu.
Karstā pannā ielej mīklu un cepj vafeles.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 20
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Tā saucamās biezās vafeles.
Es izmantoju zupas mazo kausu - viens kausiņš vienai lielajai vafelei.
Vafeles ātri gatavas, aptuveni līdz 1 minūtei un gatavas!
Jācep karstā pannā (lieku termostatu uz 4 vai 5 no 6).
Ar šo izejvielu daudzumu man sanāca 10 lielās vafeles.
Lai Jums labi garšo!