Izejvielas un to daudzums:
- 3 vistas filejas (atkarīgs no ēdāju skaita)
- 2-3 ēdamkarotes bezpiedevu jogura vai kefira
- 2 ēdamkarotes balzāmetiķa
- 1 tējkarote sinepes
- lauru lapas
- pipari
- baziliks
- karijs
- ķimenes
Pagatavošanas process:
Vistas fileju sagriež palielos gabaliņos un iemarinē jogurta, balzāmetiķa un sinepju maisijumā. Es marinēju vai nu iepr.vakarā vai no rita. Var ari kādas 2 h pirms cepšanas.
Uzkarsē cepeškrāsni lidz 180 grādiem. Vistas fileju saliek uz cepampapīra, pārkaisa ar pipariem, baziliku, ķimenēm, kariju, liek cepties apmēram 30 min. Ilgāk nē, jo tad fileja izcepas par daudz un ir sausa.
Sāli es nelieku nemaz, jo pilnīgi pietiek ar parējām garšvielām.
Un tiem, kas tomēr to sāli grib iesaku uzkaisit dažas min.pirms cepšanas beigām.
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Ši ir recepte tiem kam garšo gaļa, bet domā ari par figūru.
Labu appetiti!