Izejvielas un to daudzums:
- 1.5 kg kartupeļu
- 200 g saldā krējuma
- 1 neliels sīpols
- siers
- zaļumi, ja vēlas
- sāls
- garšvielas
- 0.5 kg svaigi maltas gaļas
Pagatavošanas process:
1) kartupeļus notīrām, sagriežam plānās šķēlītēs (var rīvēt uz lielās rīves )
2) kartupeļus kārtojam traukā, kas paredzēts lietošanai cepeškrāsnī (es izmantoju pyrex trauku).
3) kartupeļus pārkaisām ar nedaudz sāli un speciālo kartupeļu garšvielu
4) tad liekam nākamo kartupeļu kārtiņu, atkal pārkaisām ar sāli, bet šoreiz neliekam garšvielas, bet gan saliekam malto gaļu, kas kopā ar sīpoliem un garšvielām
5) saliekam pēdējos palikušos kartupeļus, apkaisām ar sāli un pārlejam to visu ar saldo krējumu
6) liekam cepeškrāsnī uz 200 grādiem, uz pusotru stundu, cepšanas ilgums, protams, atkarīgs no režīma, kādā cepat.
7) pārbaudām ar dakšiņu vai kartupeļi iekšpusē ir mīksti un pārkaisām ar sieru. cepeškrāsni var slēgt ārā, bet trauks ar sacepumu var palikt iekšā.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 80