Vafeles "Gardās"
- 1 gl. piena - 1 gl. cukura - 2 pac. sviesta vai 300 ml. eļļas - 2 gl. miltu - vanilīns vai vaniļas cukurs
Cukuru ar sviestu maisa kamēr cukurs gandrīz izkusis, pievieno miltus un vanilīnu, izmaisa tad pakāpeniski pievieno pienu. Mīkla pēc konsist...
Fiksā kūka
- 1 bundžiņa vārītā iebiezinātā piena - 1 paciņa sviesta - 1 gl. milti - 1 gl. cukurs - 4 olas - naža gals soda - vanilīns
Pamatnei: Olas sakuļ ar cukuru apm. min 5. lai masa dubultojas. (Nemēdz būt par daudz saputots) iesijā miltus + sodu + vanilīnu. Visu samais...
45 minūtes
Pildīta paprika
- 4-5 palielas paprikas - 800gr maltā gaļa ( cūkas+liellopa) - 2 rīvēti burkāni - paciņa vārītu rīsu - 2 sīpoli - sāls - pipari - 2-3 daiviņas sasmalcināta ķiploka - garšvielas pēc izvēles un garšas
Paprikai nogriež cepurīti, ar karotīti izgrebj sēklas, apcep svaigos rīvētos burkānus un smalki sagrieztus sīpolus, sajauc malto gaļu ar gar...
60 minūtes
Vasara ir klāt!
- 500 g. konservētas bietes (burka) bez ķimenēm - 0, 7 kg. svaigu gurķu - 0, 5 kg redīsu - 70 gr. zaļie loki un tikpat dilles - 2 L kefīra - 700 gr. vārīta atdzesēta ūdens - 3 gab. vārītas olas - 3 x krietnas karotes krējuma - 2 deserta karotes Krievu sinepju un viena tāda pati karote Franču sinepju - škipsna sāls /pēc garšas/
Nomazgājam un nomizojam gurķus, redīsus, smalki sagriežam. Liekam palielākā katlā. Sasmalcinam noskalotus un nosusinātus zaļumus un beram ka...
45 minūtes
Spinātu salāti
- spināti - tomāti - redīsi - zaļumi (loki, dilles, pētersīļi) - valrieksti (sadrupināti) - zaļās olīves - linsēklas - rīvēts Parmesan tipa siers - sāls - Balsamico etiķis
Sagriež visas griežamās satāvdaļas, pievieno sāli, balsamico etiķi, linsēklas, sadrupinātos valriekstus. Samaisa. Pirms pasniegšanas...
10 minūtes
Jogurta kūka
- 400 g saldu cepumu - 1 l mazkaloriju jogurta - 2 ēdamkarotes želatīna - 0, 5 kg persiku (nektarīnu)
Cepumus sadrupina. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni. Formā ar noņemamām malām ieklāj pārtikas plēvi. Cepumus saber formā, izlīdzina. Uzbriedin...
Kabaču pankūkas
- 1 paliels kabacis - 2 olas - sāls - pipari - milti - pētersīļu zaļumi - 1 daiviņa ķiploka - eļļa
Kabaci sarīvē uz rupjās rīves. Lielākus kabačus pirms rīvēšanas nomizo, izņem sēklas. Olas sakuļ ar sāli, pieliek rīvētajiem kabačiem, samai...
Kāpostu tīteņi ar biezpienu
- 1 jaunais kāposts - 500 g biezpiena - 50 g valriekstu - 3 daiviņas ķiploka + ķiploks mērcei - 4 ēdamkarotes skābā krējuma + krējums mērcei - sāls - eļļa
Kāpostu lapas atdala no kacena, vāra sālsūdenī 5 minūtes, izņem no ūdens, notecina. Biezpienu sajauc ar sasmalcinātiem riekstiem, krējum...
Raibā kūka
- glāze jogurta (krējums, kefīrs) - glāze cukura - tējkarote cepampulveris - 2 olas - 2 glāzes miltus - 50 gr eļļa - garšai mandeļu eļļa - 400 gr salds krējums - 4 ēd. karotes cukurs - 1 paciņa biezpiens
Glāze jogurta, glāze cukura, tējkarote cepampulveris - samaisa visu kopā, tad pievieno... 2 olas, 2 glāzes miltus, 50 gr eļļu, garšai mandeļ...
Sliņķi jeb biezpiena klimpas
- paciņa biezpiena-apm. 200gr. - ola - cukurs tējkarote - bik.vanilīns-pēc garšas - karote mannā (mannā var nelikt, aizvietojot to daudzumu ar miltiem) - pusglāze miltu apt. 1/2 (glāze 200 gr.)
Uzvāra ūdeni, vārot nedaudz pievieno sāli, lai garša viegli sāļa. Viegli. Savieno un samaisa klimpu izejvielu. UN veidojot divās karotes...
30 minūtes
Vienkaršais rabarberrausis
- 250 gr margarīna vai sviesta - nepilna glāze cukura 2 glāzes miltu - 5-6 olas - vanilīns - cepampulveris - 2-3 edamkarotes krējuma - 3-4 rabarberkāti - kanēlis
Karstā ūdens peldē izkausē margarīnu un cukuru līdz viendabīgai massai (ne šķidru), pievieno vanilīnu, krējumu, cepampulveri un olas, kārtīg...
Čebureki
- 250 gr milti - ola - 150 ml kefīrs - sāls - šķipsniņa cepampulveris - garšvielas kādas vien patīk, dilles, citi zaļumi utt. Pildījumam: - maltā gaļa 400-500 gr - normāla lieluma sīpols ~70-80 gr - garšvielas visādas - pipariņi, ķiplociņi Otrs variants: - 1 ola - 1/2 glāzes alus - 1/2 tējk. sāls - 1 ēd k. eļļa - milti pēc vajadzības
No mīklai dotajiem produktiem pagatavo pastingru mīklu, atstāj uz pusstundiņu. Tad mīklu sadala gabalos, katru izveltnē ovālā plācenītī. Vid...
Cepta cūkgaļa sinepju marinādē
- 0.5-0.7 kg cūkas gaļas - ēdamkarote Krievu sinepes, tikpat Franču sinepes - šķipsna ”5 piparu maisījums” - minimāli sāls - šķipsna garšvielas Persilāde ”Santa maria” /sastāvā sāls iekļauts/
Sagriežam gaļu gabalos līdzīgi kā karbonādei, izklapējam, liekam lielākā bļodā, pievienojam garšvielas, ar rokām visu samaisām. Aizmirst...
Frikadeles sautējumā.
- frikadeles 24 gb. ( pirku gatavas) - neliels kabacis - 3-4 vārīti kartupeļi - sauja saldētu zaļo zirnīšu - viens svaigs rīvēts burkāns - viens liels sīpols - nedaudz rīvēta siera - 2 olas - eļļa - garšvielas
Dziļajā pannā kārto kartupeļu šķēles un frikadeles, pārber ar zaļajiem zirnīšiem, garšvielām. Uz pannas apcep sīpolus, rīvētu burkānu, s...
60 minūtes
Melnais Princis
- 4 olas - 200 g cukura - 0, 3 l krējuma - 100 g kakao - 200 g milti - 2 tējk. sodas - 0, 5 tējk. citronskābes - 1 bundža vārīta iebiezinātā piena - 200 g sviesta
Olas saputo ar cukuru. Tad pievienot krējumu un tajā ielikt sodu un citronskābi, samaisīt. Pievieno kakao, samaisa, tad miltus. Cep 180 grād...
60 minūtes
Banānu - mandarīnu suflē torte
- 5 mandarīni - 2 banāni - 1 glāze sauso brokastu pārslu - 1 glāze kukurūzas pārslu - 250 gr baltās šokolādes - 500 g kefīra - 200 ml salda krējuma (35%) - 40 g želatīna - 250 g cukura
1. Ūdens vannā izkausē balto šokolādi. 2. Sausā brokastu pārslas samaisa ar kukurūzas pārslām un izkausēto šoklādi, labi samaisa un, kār...
30 minūtes
Cūkas stilba cepetis
- cūkas stilbs - majorāns - persilādes garšviela"Santa maria" - ēdamkarote krievu sinepes - pāris daiviņas ķiploku - sāls
Nomazgājam cūkas stilbu, sagriežam ādiņu, un duram iekš ādas ķiploku daivas, pēc tam stilbu nosmērējam ar sinepēm, viegli iekaisām ar sāli, ...
Aknu plāceņi
- 900 g aknu - 100g sīpola (viens ļoti liels sīpols) - 150 g speķa - sāls - 6 ēdamkarotes kartupeļu cietes - eļļa cepšanai Marinādei: sīpols, cukurs, sāls, etiķis, melno piparu graudiņi un verdošs ūdens.
Aknas, speķi un sīpolu samaļ. Pievieno kartupeļu cieti, sāli un ļauj pastāvēt kādas 20 min. Tad ar karoti liek sakarsētā eļļā 2 karošu plāce...
60 minūtes
Kāpostu karbonāde
- mīksti novārītas kāpostu lapas - rīvēts siers - sāls malto piparu maisījums - milti - sakulta ola ar majonēzi - eļļa
Mīksti novārītu kāpostu lapu izklapēju, no vienas puses apsāla ar maisījumu paber ar sarīvētu sieru un pārloka. Saspiež stingrāk kopā, lai t...
30 minūtes
Kāpostu kotletes
- 300 g maltas cūkgaļas - 100 g svaigu kāpostu - 100 g sīpolu - 100 g pusvārītu rīsu - garšvielas - milti - eļļa cepšanai - 2 baltmaizes rikas mērcētas - majonēze un kečups - ķiploks
Rīsus novāra pusgatavus. Sīpolu sagriež vidēji liekos gabaliņos. Kāpostu sarīvē uz rupjās rīves vai smalki sagriež. Samaisa malto gaļu ar rī...
45 minūtes