Izejvielas un to daudzums:
- melnā tēja, vēlams Asamas
- ūdens
- Masalas garšvielas ( kanēlis, anīsa zvaigzes, zaļais kardamons, kardamona graudi, anīsa sēklas, smaržīgie pipari, melnie pipari, krustnagliņas, ingvera pulveris, kurkumas puveris)
- piens
- saldumam: cukurs vai medus.
Pagatavošanas process:
Vispirms sagatavo masalu- garšvielas, kas naj jau pulverveidā, samaļ kafijas dzirnaviņās. Sagatavoto masalu var uzglabāt ciešā trauciņā gana ilgu laiku.
Pagatavoto masalu cieši aizvērtā trauciņā var glabāt ilgu laiku.
Pagatavo stipru melno tēju-katliņā uzvāra ūdeni, pieber tējas lapas- uz šķidruma glāzi rēķina 1 tk, tad garšvielas, pēc tam pielej pienu, visu uzvāra. Ūdens un piens proporcijās 3:1. Gatavu nokāš, pievieno medu vai cukuru. Masalu rēķina nažagalu līdz 1/3- 1/2 tk un tējas glāzi ( atkarībā no tā, cik stipru vēlas)
Vienkāršais brokastu variants- krūzītē ieliek tējas sietiņu, ieber 1/3 tk masalas, pārlej līdz 3/4 krūzītes ar verdošu ūdeni. Pēc 5-7 minūtēm lej klāt pienu, liek cukuru.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 10
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Masalas tējas izcelsme ir Indija.
Masala nozīmē - garšvielu maisījums.
Var izmantot jau veikalā gatavu masalas maisījumu, kāds redzams pievienotajā attēlā.