Sauksim to par vistas un dārzeņu gulašu
- 1kg vistas filejas - 0.8 kg burkāni - paprika 3 gb - 2 gb vidēji sipoli - tomātu pasta 150gr, forši ir, ja ir tomāti mājas vasarā, bet šitos ziemas nav jēgas - 1 bundžiņa ananāsi
Sagriež vistu garenos gabaliņos, apcep to un liek katlā, pēc tam apcep sīpolus kamēr paliek dzelteni. Liek katlā pie vistas, tad burkānus sa...
30 minūtes
Cepta karpa
- karpa - ķiploki - sāls - pipari - krējums
Karpu notīra, iemasē ar sāli un pipariem, var arī citronpipariem (arī no iekšpuses), noliek uz pāris stundām, tad ar nazi sadur caurumus no ...
pīrādziņi
- 1 l piens - 1 pac. raugs, 100 g - 1 pac. Eve margarīns, 500 g - 2 kg milti - 3 ēd.k. cukurs - 1 tējk. sāls - nedaudz eļļa mīcot
Lielajā bļodā izkausē margarīnu, pievieno siltu pienu ar cukuru un sāli, atdzīvinātu raugu (iepriekš saspaida ar dakšiņu bļodinā, pievieno k...
Pelmeņi - pašgatavotie
1 porcijai ~ 30 pelmeņi - 2 glāzes milti - 1 ola - 1/2 glāze silta ūdens - sāls - cūkas malta gaļa 500 gr - liellopa malta gaļa 200 gr - 2 sīpoli - 3 ķiploka daiviņas - dilles 20 gr - sāls - pipari Vēl ~ glāze milti, ko pabērt uz galda pirms mīklas rullēšanas
Izber uz galda kaudzītē 2 glāzes miltus, izveido iedobīti, tur iesit iekšā 1 olu, ieber mazliet sāli. Visu saberž, tad pamazām pievieno 1/2 ...
Kartupeļu sacepums
- 1kg kartupeļi - 2 daiviņas ķiploks (saspiests vai sarīvēts) - 4 ēd.karotes eļļa - 1 tējk. ķimenes - 1 tējk. muskatrieksts - sāls un pipars Siera mērcei: - 1 sīpols - 200 gr žāvēta gaļa - 200 gr rīvēts siers - 1 ēd.k. citrona sula - 200 gr krējums
Kartupeļus sagriezt šķēlītēs, sajaukt ar garšvielām, ielikt traukā... cepeškrāsnī apcept pusgatavus 180-200grādos... tad uzlikt siera mērci ...
Pildīta paprika ar medus cepurīti
- 6 sarkanās paprikas - liellopa malta gaļa 500 gr - 1 ola - 1 paciņa rīsi - 1 sīpols - 3 daiviņas ķiploks - maltās gaļas garšviela, oregano, sāls - majonēze - medus
Paprikai iegriež ap kātiņu un izvelk "serdi", nomazgā, lai nav sēklu. Maltai gaļai pievieno olu, vārītus rīsus, sīpolu, ķiplokus, ...
60 minūtes
Gardumiņi
- 300 g vistas filejas - 1 paprika - 1 tomāts - 1/2 gl kartupeļi cietes - 1/2 gl miltu - sāls - pipari - 3 ēd.k.majonēzes - garšviela vistai - nedaudz ūdens
Fileju, papriku, tomātu smalki sagriež. Liek dziļākā šķīvī, pievieno majonēzi, cieti, miltus, sāli, garšvielas un piparus pēc garšas, kārtīg...
40 minūtes
Dietiskās kotletes
- malts cūkgaļas sķiņķis apmēram 300 gr., samalts brīdī, kad to redz uzticams cilvēks - viena ola - viens liels burkāns - gabaliņs kabača (var ari nebūt) - paprika - baziliks - malti pipari - ķimenes un bik sāls
Burkānu un kabaci sarīvē uz smalkās rīves, papriku sagiež smalkos gabaliņos. Visu samīca kopā ar gaļu un garšvielām, mīcot pielej drusku...
Cepta zivs mīklā ar aso ananāsu mērci.
- zivs fileja - citronskābe - eļļa - pētersīļu zaļumi - milti - piens - olas - ketčups - etiķis 9% - cukurs - paprika - malts vai smalki rīvēts ingvers - kartupeļu ciete - puse konservēto ananāsu bundžiņa - sāls - melnie malti pipari
Zivi sagriež nelielos gabaliņos un marinē 15-20 min eļļā, kura samaisīta ar citronskābi, sāli, pipariem un sīki sagrieztiem pētersīļu zaļumi...
40 minūtes
Pelmeņi
- pelmeņi - vēlams ar kūpinājumu - taukviela (nedaudz) - siers sarīvēts - ķiploki - saldais krējums - dillītes
Pelmeņus nedaudz apvāra. Liek uz ietaukotas pannas, pievieno sagrieztus ķiplociņus - apcep. Pārlej ar saldā krējuma un sarīvēta siera maisīj...
Sautējums
- cūkas vai liellopa ribiņas - dārzeņi ,kas ir pa rokai - kartupeļi - burkāni - kāposti - sīpoli - var kālīti - daudzums, pēc ēdāju lieluma
Apcep uz straujas uguns ribiņas. Sagriež sīpolus ripās, kartupeļus lielākos gabalos, burkānus skaidiņās. Visu liek katlā kārtām, kar...
Kabači ar olu un majonēzi
- kabači - ķiploks - jēla ola - vegeta/sāls un pipari pēc garšas - majonēze
Kabačus no tīra un izņem sēklotni. sarīvē uz rupjās rīves. Sautē uz mazas uguns, pēc kādām 15 min pieliek vegetu/sāli un piparus un smalki s...
45 minūtes
Kabači ar sīpoliem krējumā
- kabaču šķēles - sīpols - ķiploka daiviņa - sāls - eļļa - milti - krējums
Kabačus apviļā miltos un apcep brūnus eļļa, liek traukā saceptos gabaliņus. Sīpolu sagriež pusriņķīšos. Kad viss kabača daudzums sacepts, ce...
30 minūtes
Lazaņja
- 200 g (1 paciņa) Lazaņjas makaronu - 0.5 l piena - 1 ēd.k. kartupeļu cietes - 2 tēj.k. vegetas - 1 sīpols - 1 burkāns - 500 g desas vai gaļas izstrādājumu - 200 g cietā siera - ketčups - eļļa
Izvāra mērci: verdošā pienā ieber 1 tēj.k. vegetas un pielej atšķaidītu cieti, un izvāra pabiezu tādu kā ķīseli. Ļauj nedaudz atdzist. Uz sa...
60 minūtes
Makaroni ar pesto mērci
- paciņa makaronu - Pesto mērce: - 100 g bazilika - 100 g kinza - 150 g pistāciju rieksti - 250 g olīveļļas - 150 g cietais siers - 2-3 ķiploka daiviņas - jūras sāls - svaigi malti pipari
Makaronus liek verdošā sālsūdenī, kuram pievienots nedaudz eļļas un izvāra gatavus. Makaronus caurdurī nokāš, pārliek šķīvjos, samaisa vai p...
40 minūtes
Pica.
- Mīkla ( sanāk divas tādas picas kā bildē) - 250 g miltu - 15 g raugs - 125 g ūdens - 30 g (1 ēd.k.) eļļas - šķipstiņa sāls - Pildījumam: majonēze, tomātu mērce, sagriezti ripiņās tomāti, sagriezta paprika, sasmalcināti sīpoli, desas ripiņas (salami), rīvēts siers, olīvas
Iemīca mīklu - miltos iemaisa sāli, siltā ūdenī (ap. 25 grādos) iemaisa raugu un šķipstiņu cukura ( ūdenī var iemaisīt ēd.k. skāba krējuma, ...
60 minūtes
Makaroni mājas gaumē
- puse paciņas makaronu /nevārītu/ - 2 ēd.k. vegetas - 1 ēd.k. kartupeļu cietes - 1gl. piena vai ūdens-krējuma maisījuma - 200 gr. desas vai žāvējuma - 50 gr. siera - eļļa trauka ieziešanai - sīpols
Trauku ieziežam ar eļļu, ieberam 2/3 paredzēto makaronu traukā, virsū liekam apceptu desu vai žāvējumu ar sīpoliem, tad virsū liekam atlikuš...
45 minūtes
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
- 200 gr. maltās gaļas - 250 gr. vārīti kartupeļi - 1 sīpols - rīvmaize - eļļa cepšanai - sviests
Malto gaļu apcep un sautē, sīpolu apcep. Apcepto gaļu ar sīpoliem samaļ. Vārītus kartupeļus samīca un dala 2 daļās. Vienu daļu liek ar svies...
40 minūtes
Pildīti kartupeļi ar sēnēm
- vārīti kartupeļi ar visu mizu - 1 liels sīpols - 1 paprika - 200 gr. vārītu sēņu - sāls, pipari - 1 ēd.k. miltu - 5 ēd.k. krējuma - 2 ed.k. majonēzes - zaļumi - eļļa cepšanai
Vārītus kartupeļus ar mizu pārgriež uz pusēm, uzmanīgi izgreb vidiņu un pilda ar sēņu pildījumu, pārber ar smalki sarīvētu sieru. Cep cepešk...
30 minūtes
Kabaču - ziedkāpostu sacepums.
- 200 gr. kabaču - 250 gr. ziedkāpostu - milti - margarīns - krējuma mērce - sāls, pipari - 50 gr. siers - sviests
Ziedkāpostus sadala rozītēs un vāra sāls ūdenī. Nomizo kabačus, sagriež ripiņās, apviļā miltos un cep pannā sakarsētos taukos. Tad ievieto i...
45 minūtes