Izejvielas un to daudzums:
- paciņa makaronu
- Pesto mērce:
- 100 g bazilika
- 100 g kinza
- 150 g pistāciju rieksti
- 250 g olīveļļas
- 150 g cietais siers
- 2-3 ķiploka daiviņas
- jūras sāls
- svaigi malti pipari
Pagatavošanas process:
Makaronus liek verdošā sālsūdenī, kuram pievienots nedaudz eļļas un izvāra gatavus. Makaronus caurdurī nokāš, pārliek šķīvjos, samaisa vai pārliek ar pesto mērci un ceļ galdā.
Pesto mērce. Pistācijas riekstus izloba. Sieru sarīvē. Zaļumus noskalo, notecina lieko ūdeni, sīki sakapā un pakāpeniski pievieno olīveļļu, saberž ar šķipstiņu sāls, pipariem un ķiploķiem. To vadarīt arī ar blenderi - sanāk ļoti laba mērce. Pievieno riekstus un vēl blenderē. Beigās pievieno sieru un visu sablenderē viendabīgā masā. Garšu veido pēc savas gaumes.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 40
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Kinzas vierā var ņemt visus citus zaļumus kādi ir un garšo, es tik ar dillēm neesmu mēģinājusi:)
Sieru var lietot arī Holandes šķirnes sieru, bet protams labāk ir kaut ko no Parmezāna šķirnēm.
Olīveļļas vietā var izmantot labu saulespuķu eļļu.
Jūras sāls vietā lieto sāli ar jodu. Svaigi maltu piparu vietā var izmantos parastos maltos piparus.
Pesto mērci var uzglabāt burciņā ledusskapī arī kādu ilgāku laiku.