Ielogoties
Reklāma

Makaroni ar pesto mērci

Informācija
Autors: lams
Visas receptes, ko publicēja lams
Recepte publicēta: 11/09/2010 08:08
Recepte lasīta 6962 reizes
Recepte saglabāta favorītos 0 reizes
Komentāri: 3
Izejvielas un to daudzums:
- paciņa makaronu
- Pesto mērce:
- 100 g bazilika
- 100 g kinza
- 150 g pistāciju rieksti
- 250 g olīveļļas
- 150 g cietais siers
- 2-3 ķiploka daiviņas
- jūras sāls
- svaigi malti pipari
Pagatavošanas process:
Makaronus liek verdošā sālsūdenī, kuram pievienots nedaudz eļļas un izvāra gatavus. Makaronus caurdurī nokāš, pārliek šķīvjos, samaisa vai pārliek ar pesto mērci un ceļ galdā.
Pesto mērce. Pistācijas riekstus izloba. Sieru sarīvē. Zaļumus noskalo, notecina lieko ūdeni, sīki sakapā un pakāpeniski pievieno olīveļļu, saberž ar šķipstiņu sāls, pipariem un ķiploķiem. To vadarīt arī ar blenderi - sanāk ļoti laba mērce. Pievieno riekstus un vēl blenderē. Beigās pievieno sieru un visu sablenderē viendabīgā masā. Garšu veido pēc savas gaumes.

Pagatavošanas laiks minūtēs: 40

Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Kinzas vierā var ņemt visus citus zaļumus kādi ir un garšo, es tik ar dillēm neesmu mēģinājusi:)
Sieru var lietot arī Holandes šķirnes sieru, bet protams labāk ir kaut ko no Parmezāna šķirnēm.
Olīveļļas vietā var izmantot labu saulespuķu eļļu.
Jūras sāls vietā lieto sāli ar jodu. Svaigi maltu piparu vietā var izmantos parastos maltos piparus.
Pesto mērci var uzglabāt burciņā ledusskapī arī kādu ilgāku laiku.
0 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (3)
lams | 14/09/2010 07:05
Es pēdējo reiz uztaisīju nedaudz biezāku un sanāca ’’zaļais siers’’, ko uz maizes smērēt - puikam ļoti patīk :)
olita112 | 14/09/2010 00:14
k.l. Elmāra:)
olita112 | 14/09/2010 00:03
... vot, tā pesto mērce būs jāizmēģina... man- kā Ilmāra raidījumā teica-mani sauc Olita, esmu krējuma atkarīgā:)
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas