Izejvielas un to daudzums:
- cūkas vai liellopa ribiņas
- dārzeņi ,kas ir pa rokai
- kartupeļi
- burkāni
- kāposti
- sīpoli
- var kālīti
- daudzums, pēc ēdāju lieluma
Pagatavošanas process:
Apcep uz straujas uguns ribiņas.
Sagriež sīpolus ripās, kartupeļus lielākos gabalos, burkānus skaidiņās.
Visu liek katlā kārtām, kartupeļi, burkāni, kāposti, ribiņas, sīpoli un atkal nākamā kārta līdz katls pilns vai dārzeņi beidzas, uzlej drusku ūdeni un liek sautēt. Gatavs, kad dārzeņi mīksti.
Var pievienot vegetu, pēc garšas, pipari melnie, smaržīgie pipari, sāls.
Sautējumu liek šķīvī, pārkaisa ar pētersīļiem un pievieno krējumu.
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Sautēšanas laikā var katlu sakratīt, nevis maisīt. Ja pielej vairāk ūdeni iznāk divi ēdieni... :))
Garda zupiņa un sautējums.