Makaroni pildīti ar malto gaļu
Viena kārba makaronu ar lieliem caurumiem, var būt pasta di grano duro - maltā gaļa 0,5kg - 1 sīpols - pipari - sāls - holandes siers 100gr. - 1 ola
Uzjaucam malto gaļu ar olu un sasmalcinatu sīpolu, un pildām to makaronu caurumos (garlaicīga nodarbe), piepildītos makaronu kartojam vārīšā...
60 minūtes
Ātrās vakariņas - mazās kotletītes ar ceptu kabaci
- 300 g maltās gaļas - 1/2 sīpola - 4 škēles kabacis - 1 tomāts - majonēze, sāls un pipari pēc garšas - sviests 75 g.
Uzjaucam kotlešu masu ar sasmalcinātu sīpolu, sagriežam kabaci un liekam uz pannas karstā sviestā. Cepam līdz viena puse brūna, cepot otru p...
15 minūtes
Grillēta cūkgaļa sīpolu marinādē
- 1kg cūkas kakla karbonādes - 4 lieli sīpoli - 1citrons - cironpipari - 1 čili pipars - sāls
Sagriežam gaļu škēlēs pa 1,5 cm, sagriežam sīpolus ripiņās, sasmalicnam čili piparu, izspiežam citrona culu. Kārtojam gaļu un sīpolus ma...
Vista aliņā
- 1 vista - 0,5 pudele alus - 4 galviņas ķiploku - sāls
Vistu liekam bļodā, uzlejam alu, liekam leduskapī uz nakti (domāju, ka pietiktu arī ar dažām stundām)... vistai iekšā sabāžam ķiploku daiviņ...
60 minūtes
Kabacis ar malto gaļu un sieru cepts uz pannas
- 1,5 kg kabacis, kuram var izgriezt vidiņu - 0,5 kg malto gaļu - 100 g cietā siera - 1 sīpols - 1 ola - 1 tomāts - majonēze - pipari un sāls pēc garšas
Sagriežam kabaci škēlēs pa 1cm biezām, izgriežam sēklaino mīksto vidiņu, sarīvējam sieru, uzjaucam malto gaļu pievienojot tai sīpolu un olu,...
25 minūtes
Vistas fileja krējumā.
- 500 g vistas filejas - 200 g svaigā krējuma - ķiploks - sāls - sausā vistas garšviela bez sāls - karijs - eļļa ietaukošanai
Vistas filejā ieberam garšvielas, sāli, izspiežam ķiploku. Kārtīgi samaisām un liekam ledusskapī uz 30 min kā minimums. Ieeļļojam cepamo tra...
60 minūtes
Pildīti saldie pipari (parika)
- 15 pipari (paprika) - 800 gr. maltā gaļa - 1paciņa rīsi plēvē - 3 daiviņas ķiploka - 3 sīpoli - sāls un pipari pēc garšas.
Apcepam malto gaļu, sīpolus, izvāram rīsus un visu sajaucam kopā, ar izveidoto masu pildam piparus (papariku). Kārtojam sautēšnas katlā un s...
45 minūtes
Cepelīni.
- 1 kg kartupeļu - vidējs sīpols - 200 g maltās gaļas - 1 ola - sāls - melnie malti pipari - ķimenes - ķiploka daiviņa - šķipsniņa sodas - eļļa apcepšanai
Tīrus kartupeļus sarīvē uz kartupeļu rīves. Notecina lieko sulu. Nostādina to un nolejot šķidrumu, cieti saliek atpakaļ masā. Sarīvē uz tās ...
60 minūtes
Vistas fileja sierā.
- 2 vistas filejas gabali - 2 olas - 50 gr. siera - ķiploka daiviņa - sāls - sausais garšvielu maisījums vistas gaļai bez sāls - malti melnie pipari - eļļa cepšanai - milti panējumam
Vistas fileju nomazgā, nosusina, ieslīpi sagriež, viegli izklapē, apsāla un apber nedaudz ar sausām garšvielām. Ļauj ievilkties 20 min. Sier...
40 minūtes
Irbītes.
- 0.5 kg liesas cūkgaļas - 200 g maltās gaļas - ola - ķiploks - cūkgaļas sausās garšvielas bez sāls - ķimenes, - šķipstiņa sāls - šķipstiņa sodas - sinepes - eļļa apcepšanai - nedaudz ūdens - saldais krējums - 1 ēd.k. miltu - zaļumi
Cūkgaļu sagriež kā priekš karbonādes. Izklapē, vienu pusi apsāla, nosmērē ar sinepēm un sakultu olu. Malto gaļu samaisa ar pārpalikušo olu, ...
60 minūtes
Omlete "Samuraja zobens"
- 2 olas - 4-5 ēdamkarotes piens - tuč tuč sāls - tējkarote eļļas
Sakuļ olas ar pienu, pannu uzkarsē un drusku iesmērē ar eļļu, uzlej uz pannas apmēram 1/3 daļu no olām, cep kamēr savelkas, tad izveidojušos...
Sēņu karbonādes
- lielas bērzlapes - 3 olas - milti
Notīram sēnes. Apvārtam miltos, tad olā, liekam uz sakarsētas pannas un cepam, sāli uzkaisam cepšanās procesā, lai neizdala sulu...
30 minūtes
Cūkgaļas kotletes tumšās ar kabaci
- 1 kg maltas cūkgaļas - 1/2 baltmaize - 1/2 glāze piena - 3 sīpoli - 2 olas - 0,5kg kabacis - sāls un pipari pēc garšas. Svarīgi! Panējumam izmatojam ĪSTU RUDZU RĪVMAIZI no Lāču lielā kukuļa.
Liekam maisīšanas bļodā malto gaļu, apberam ar pipariem, sāli, piesitam olu. Kabaci, sīpolus sasmalcinam blenderī, pievienojam masai, pā...
Kāpostu plācenīši
- 1/2 maza kāposta - 1 sīpols - 2 ēdamkarotes kviešu miltu - 1 ēdamkarote skāba krējuma - muskatrieksts- šķipsna (svaigi rīvēts) - ķimenes- tējkarote - ēdamkarote kapātu seleriju zaļumu - sāls ( var lietot Vegetu) - eļļa cepšanai
Sarīvē kāpostu un sīpolu (izmantoju virtuves kombainu), pievieno visas pārējās satāvdaļas. Sāli pievieno pēc garšas. Veido plācenīšus. <...
RISI - PISI ar ceptu foreli
- 100 gr rīsu(labāk basmatijas) - 1 mazā krūzīte zaļo zirnīšu - 1 neliela forele - 1 ēd.k. milti - 1 ēd.k. eļļas - 1 ēd.k. sviesta - sāls - pipari - 1/2 citrona - majorāns - timiāns
Foreli notīra, sagriež vēlamos gabaliņos, ietrin ar citronu, apbārsta ar sāli, pipariem, apviļā miltos un liek nelielā daudzumā eļļas ceptie...
30 minūtes
Cepta bute
- svaigi ķertas butes - milti, lai var apvārtīt - eļļa cepšanai - sāls pēc garšas
Butes iztīram, nomazgājam un apvārtām miltos, tad liekam uz pannas sakarsētā eļā, cepam no abām pusēm min. 10 Ātri un gardi, butes ...
20 minūtes
Brokoļu sacepums.
- 1 galviņa brokoļi - 1 ola - 3/4 glāzes piens - pāris ēdamkarotes siers - sāls
Brokoļus sadala rozetītēs un apvāra sālsūdenī (jāpaliek vēl kraukšķīgiem). Kārto ugunsdrošā veidnē. Pārlej ar olu, kas sakulta ar pi...
Zivs "Ahā"
- 400 g baltās zivs filejas - 3 lieli sīpoli - 3 vidēji burkāni - apm. 1/2 gl eļļas - 2 olas - 2 daiviņas ķiploka - sauja miltu - vegeta, speciālās garšvielas zivīm - 1/2 paciņas majonēzes - eļļa cepšanai
Zivi sagriež nelielos gabaliņos apsāla ar veģetu un speciālajām garšvielām. Atstāj ievilkties apmēram 15 min. Ķiplokus smalki sarīvē un saku...
45 minūtes
Kartupeļu ’’rieksti’’:)
- 0.5 kg mazo jauno kartupeļu - 0.5 l ūdens - sāls šķipsniņa - vegeta - eļļa cepšanai
Mazos kartupeļus kārtīgi 2x nomazgā, ieber katlā, pieliek sāli un izvāra mīkstus, bet nepārvāra. Nokāš. Nosusina. Pannā lej eļļu un ieber ne...
Ķirbju pankūkas Austrijā!!!
- 1/2 neliela ķirbīša - 1 ola - 30 grami siera - 2-3 karotes miltu - sāls, pipari pēc garšas - Zaļumgaršvielas kādas garšo un kādas pieejamas - 2 ēd.k krējums, vai svaigais siers
Sarīvē uz dārzeņu rīves ķirbīti, kas iepriekš nomizots, pierīvē sieru, pievieno 1 olu, zaļumus sasmacinātus un miltus. Liek sakarsētā eļļā n...
20 minūtes