Šašliks brāļa gaumē
- 5 kg svaiga gaļa - 1 mazā burciņa (200ml) krievu sinepes - 200 gr augu eļļas - maltie pipari (pēc garšas, līdz 1 tējkarotei) - sāls (pēc garšas, līdz 1 ēdamkarotei) - 1 pudele (500 g) galda etiķis (9%) - 2 kg sīpoli
Gaļu sagriež gabaliņos (3x3cm vai 4x4 cm). Sagriezto gaļu liek bļodā (lielā traukā), pievieno sinepes, augu eļļu, piparus, sali un etiķi...
Vakariņas četriem
- 4 prāvi kabači - 4 lieli sīpoli - 4 lieli burkāni - 4 paprikas - glāze eļļas - glāze tomātu mērces - glāze ūdens - 4 ēd.karotes 9% etiķa - 1 ēd.karote cukura - 1 ēd.karote sāls - dillītes - 4 vistas filejas - vegeta vai cits garšvielu maisījums - 2 paciņas rīsu - 2 ēd.karotes majonēzes - 2 ēd.karotes tomātu mērces rozā mērcītei.
Lielus, bet nepārkoksnējušos mizu kabačus nomizo, izņem sēklotni, sarīvē. Burkānus notīra, sarīvē. Papriku un sīpolus griež gabaliņos. Visu ...
90 minūtes
Mans mīļākais dārzeņu sautējums
- ingvers (gabaliņš apmēram īķšķa lielumā, ja grib stiprāk, tad vairāk) - burkāni - kāposti - sarkanā paprika - brokoļi - cukini vai mazs kabacis - tomāti, - saldais krējums - olīveļļa - dilles nevaru pasacīt cik gramos vajag katru sastavdaļu, jo proporcijas te var būt dažādas pēc izjutām un tik cik salien pannā
Sarīvē ingveru, liek dziļā pannā karstā olīveļļā, drusku pacep, tad pieliek burkānus, kāpostus, papriku, uzlej mazliet ūdeni un sautē kādas ...
Cūkas stilbiņš Ziga gaumē
- 2 cūkas stilbiņi - 1/2 paciņas provansas majonēzes - 1/2 ķiploka galviņas - 2 sīpoli - sāls un piecu piparu maisījums pēc garšas izjūtas - cepamais maisņš
Cūkas stilbiņus mērcējam citronskābes, vai etiķa ūdenī pēc garšas sajūtas, aptuveni 6 stundas. Pēc izmērcēšanas ’’sašpigojam...
Improvizētais Risotto.
250 gr. rīsi - 1 sīpols - 1 paprika - 2-3 burkāni - sauja svaigo zirnīšu - eļļa 2-3 ēd. k. - saldais krējums 10% no 100 līdz 200 ml. + garšvielas (sāls, pipari, zaļumi) + ūdens (vai buljons)
Pannā ar uzkarsētu eļļu liek sīpolus cepties. Mazliet pacep un pievieno burkānus, kas sagriezti salmiņos + papriku sagrieztu salimiņos + sau...
Vistas filejas plācenīši
- 3 lielas vistas filejas - 1/3 daļa paciņas majonēze - 2 karotes mannas - 1 ola - sāls, garšvielas
Loti smalki sagriež vistas fileju. Pievieno majonēzi, mannu, olu . Rūpīgi samaisa... atstāj, lai 10 minūtes vismaz pastāv. Sāli un garšv...
30 minūtes
Pildītais puķkāposts jeb "Puķkāposts vācu gaumē"
- ņem vidēji lielu puķkāpostu - 2 vidējus sīpolus - apmēram 400gr. maltas gaļas - 1 ola - dažādas garšvielas pēc pašu ieskatiem - 100 gr. rīvētu sieru, kas labi kūst.
1. Puķkāpostu veselu vāra aptuveni 10 minūtēs sālītā ūdenī (jāskatās lai nav pārāk ciets un arī nejūk lauka). Izņem un noliek uz caurdura at...
Gardā cepamgaļa
- svaigs šķiņķa gabals 2 kg - paprika 2 gb - sīpoli 3 gb - mazie tomātiņi 0,5 kg - cauraudzis kūpinājums 0,5 kg - citronpipari, sāls, garšaugi, eļļa
Svaigu gaļu griež palielos gabalos, sprauž uz iesma, pamīšus ar šķēlēs sagrieztu papriku, sīpolu, kūpinājumu, veseliem tomātiņiem. Cep uz gr...
Ātrā vistas kāja
- 2 vistas kājas - 1 glāze ūdens - 1 glāze baltvīna etiķis ar ķiploku - 3 karotes raudene – jeb oregano - sāls, pipari
Vistas kājas ieliek katlā, ielej ūdeni, etiķi, ieber oregano, sāli, piparus. Uzliek katlam vāku un vāra 5 minūtes, tad izņem no katla, notec...
20 minūtes
Makaroni ar dārzeņiem.
- 250 gr. svaigi šampiņjoni - 200 gr. makaroni (spirāles) - 2 burkāni - diedzētas pupiņas - 1 sarkanā paprika - 1 zaļā paprika - sojas mērce - eļļa cepšanai
Salmiņos sagriež papriku un burkānus, ber uz pannas, nedaudz apcep, tad pievieno sauju diedzētas pupiņas un atsevišķi apceptus šampiņjonus, ...
40 minūtes
Vistas – cūkgaļas šķiņķa rullīši mērcē ar ceptiem šampiņjoniem
- 8 vistas filejas šķēles - 150 gr. cūkgaļas šķiņķis - 200 gr. svaigi šampiņjoni - 1 sīpols - 1 tomāts - 1 burkāns - 1 zaļā paprika - 2 olas - 1glāze sarkanais vīns - 1 glāze ūdens - eļļa, milti, sāls, pipari - zaļumi
Sagriež plānās šķēlēs vistas fileju un šķiņķi, iepiparo un apsāla, noklāj vistas filejas sķēli, virsū uzliek šķiņķa šķēli un sarullē, saspra...
60 minūtes
Vistas filejas sacepums
- 4 vistas filejas - ½ glāze rīvmaize - ½ glāze rīvēts siers - ¼ glāze piens - 2 olas - 1 karote sinepes - sāls, pipari - 4 vidēji lieli vārīti kartupeļi - 1 ½ glāze krējums - 1 bundžiņa sagrieztu konservēto šampiņjonu - sāls, pipari, eļļa cepšanai
Sajauc sieru ar rīvmaizi, atsevišķā traukā salej pienu, pievieno vienu olu, sinepes, sāli, piparus un ar slotiņu sakuļ, tajā iemērc fileju, ...
60 minūtes
Kažociņš
- 0,5 kg jebkuras vārītas zivs - augu eļļā apceptas marinētas sēnes - 2 sīpoli - 1 sarīvēts burkāns - majonēze
Visas sastāvdaļas liek kārtās uz zivs, katru kārtu pārlejot ar majonēzi. Var eksperimentēt pēc savam garšas izjūtām....
Folijā cepts lasis ar diļļu mērci
- lasis 700 gr - sviests - estragons (1 ēdamkarote) - citrona sula (1 citrons) - baltvīns - pipari - majonēze - svaigas dilles
Sagatavo tik daudz folijas gabalu, cik ir laša gabalu. Katru folijas gabalu iesmērē ar sviestu, uz tā uzliek lasi. Lasim uzber sausu estrago...
40 minūtes
Kartupeļu biezeņa un zivju sacepums
- saldēta zivju fileja, ap 1 kg - kartupeļi 1-1,5 kg - siers 200 g - piens 150 ml - sviests 50 g - zaļumi - ingvers - milti - eļļa - garšvielas
Zivju fileju atsaldē, sagriež mazos gabaliņos un ierīvē ar garšvielu un sāls maisījumu. Nomizo kartupeļus un liek vārīties. 100 minūtes
Vista ar ananasiem un kariju
- vistas fileja - 400-500 gr. - konservēti ananasi - 150 gr. (viena bundžiņa) - 3 tomāti - 1 sīpols - ingvera sakne (apmēram 3 cm garumā) - 3 daiviņas ķiploka - karijs - 2 tējkarotes - sojas mērce - 3 ēdamkarotes - čili pipari - 1/4 tējkarotes pulvera vai 1/4 vesela pipara - kartupeļu ciete vai milti - eļļa cepšanai - pētersīļi - sāls
Nomazgāt, apžāvēt un mazos gabaliņos sagriezt vistas fileju. Arī ananasu sagriezt mazos gabaliņos (nolieto šķidrumu neizliet). Notīr...
120 minūtes
Jūras karūsa (Dorada) ar dārzeņiem
- 2 jūras karūsas - 1 sīpols - 1 paprika - 1 tomāts - ingvera sakne, aptuveni 30 grami - jūras sāls - pipari (var izmantot citronpiparus) - olīveļļa
Zivis nomazgā, notīra un izķidā (ja tas nav izdarīts veikalā). Nosusina papīra dvielī. Gan iekšpusē, gan ārpusē karūsas ierīvē ar sāli un pi...
60 minūtes
Vistas fileja diviem.
- 1 vistas fileja - 1 ēd.k. majonēze - 1 ēd.k. milti - 1 ola - vegeta, karijs, dilles, eļļa cepšanai
Pusatsaldētu (vieglāk sagriezt) vistas fileju sagriež mazos kubiciņos. Pievieno sakultu olu ar garšvielām, majonēzi, miltus, dilles. Visu sa...
Garšīgās liellopu gaļas kotletes
- 0,5 kg maltas gaļas (liellopu) - rieciens rupjmaizes bez garozas - 1 ola - 1 neliels sīpols - 1 neliels kartupelis - daiviņa ķiploka - sāls, pipari - eļļa cepšanai
Sīpolu, kartupeli, ķiploku, ūdenī izmērcētu rupjmaizi sarīvē vai samaļ gaļas maļamajā mašīnā un savieno ar malto gaļu. Pievieno sāli, piparu...
60 minūtes
Folijā cepta forele
- 2 foreles - 1 vidējs tomāts - citrons - laims - lociņi (baltā daļa) - pētersīļi - baziliks - estragons - ķiploks (1 daiviņa) - sāls - zivju garšviela - folija - sviests vai eļļa
Tomātu aplej ar vārošu ūdeni, noņem mizu, izņem sēklas. Tomātu sagriež kādās 10 daļās. Sagriež bazilika lapas un sajauc ar sagriezto tomātu....
60 minūtes