Izejvielas un to daudzums:
- zivs fileja
- citronskābe
- eļļa
- pētersīļu zaļumi
- milti
- piens
- olas
- ketčups
- etiķis 9%
- cukurs
- paprika
- malts vai smalki rīvēts ingvers
- kartupeļu ciete
- puse konservēto ananāsu bundžiņa
- sāls
- melnie malti pipari
Pagatavošanas process:
Zivi sagriež nelielos gabaliņos un marinē 15-20 min eļļā, kura samaisīta ar citronskābi, sāli, pipariem un sīki sagrieztiem pētersīļu zaļumiem.
Izsijātos miltos sajauc ar siltu pienu, lai nav kunkuļu, pievieno nedaudz eļļas, olas dzeltenumus, sāli un atstāj uz 10-15 min, lai uzbriest. Pirms cepšanas mīklai pievieno stingri saputotus olu baltumus. Tad zivs gabaliņus mērcē mīklā un cep lielā eļļas daudzumā līdz ir zeltaina garoziņa no abām pusēm.
Kārto taukā, kuru liks uz galda.
Mērci gatavo tā - pannā ar augstām malām iemaisa cukuru, ketčupu, etiķi, pievieno sagrieztu salmiņos papriku, uzvāra, tad pavāra 2-3 min, tad pievieno ingveru, ananāsu sulu un gabaliņus un ūdeni, pasāla un vēl pievieno piparus. Vāra uz nelielas uguns līdz paprika ir mīksta, tad pievieno atšķaidīto cieti un pavāra līdz viss ir sabiezējis.
Cepto zivi pārlej ar mērci un ļauj pastāvēt kādas pāris stundas mērcē līdz lieto.
Daudzumu katrs izvēlas pats.
Mīklai ir jālīp pie zivs, ja par šķidru, tad pievieno vēl nedaudz izsijātu miltu.
Ingvera vietā var lietot ķiplokus.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 40