Izejvielas un to daudzums:
- 200 gr. kabaču
- 250 gr. ziedkāpostu
- milti
- margarīns
- krējuma mērce
- sāls, pipari
- 50 gr. siers
- sviests
Pagatavošanas process:
Ziedkāpostus sadala rozītēs un vāra sāls ūdenī. Nomizo kabačus, sagriež ripiņās, apviļā miltos un cep pannā sakarsētos taukos. Tad ievieto ietaukotā formā kabačus un ziedkāpostus, paber sāli un piparus, pārlej krējuma mērci, pārkaisa ar sarīvētu sieru, apslaka ar sviestu un cep kamēr izveidojas brūna garoziņa.
Krējuma mērci gatavo bez taukiem un ar ziedkāpostu novārījumu.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 45
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Formu var netaukot, ja kabačus liek pirmos.