Kārtainais maizes sacepums
- pacieta baltmaize - desa - gaļa malta - žāvēta (kādu sirds vēlas) - sīpols - piens - mazliet siera
Sakārto maizi kādā cepjamajā traukā. Apcepjam gaļu malto vai vienkārši sagriežam desu, mazliet apcepjam. Un piecepjam mazliet sīpoliņu klāt....
20 minūtes
Kartupeļu sacepums
- 1 kg kartupeļu - 200 ml piena - jebkāda žāvēta gaļa - vista, cūka - 3 olas - pāris daiviņas ķiploku, skatoties cik pikantu gribat - nedaudz sviesta - sāls - mazliet siers pēc vēlmes
Izvāra kartupeļus, nokāš un samīca. Mīcot piejauc sāli, olas, saspiestu ķiploku un pielej pienu. Kārtīgi visu samaisa. Tad cepamtra...
Kartupeļu sacepums
- 10 kartupeļi - 250 ml saldā krējuma - 4 ķiploka daiviņas - 300 g maltās gaļas - 1 sīpols - sāls - pipari
Kartupeļus sagriež plānās šķēlītēs. Ietaukotā cepamtraukā liek kartupeļus vairākās kārtās. Sīpolu un ķiploku sasmalcina, pieliek maltajai ga...
45 minūtes
Pildītas kabaču laiviņas
- 5 mazi kabacīši ~ 15 cm gari - 3 sīpola galviņas - 2 palieli burkāni - 50 gr. sviests - ķiploksāls - vegeta - 100 g. siers - 1 ola - 3 ēd. k. majonēze
Cepešpannu iesmērē ar eļļu un liek uz pusēm pārgrieztus (gareniski) kabacīšus, kam izņemtas sēklas (izdobj viducīti). Iepriekš kabacīšus ier...
Pildītie pipariņi
- saldie pipari (man patīk mazie mūsu dzeltenīgie) - vistas gaļa - rīsi - zaļumi
Uzvāra rīsus, samaisa ar garšvielām, zaļumiem, viegli apceptu sagrieztu vistas gaļiņu (gaļiņa vistas var būt jebkāda, vai no stilbiņiem, vai...
45 minūtes
Pildītā līdaka
- 1 kg līdakas - 35 g baltmaizes - 2 olas - 50 g piena - 15 g sviesta - 10 g skāba krējuma - sāls - maltie pipari - zivju buljons - citronpipari, jeb citrons...
Līdaku notīra, izņem iekšas, nomazgā, ļoti uzmanīgi novelk ādu. No asakām atdalīto gaļu (fileju) 2-3 reizes samaļ kopā ar pienā vai...
Pildīta paprika
- 8 gab.paprikas - 300gr. maltas gaļas - kus-kus putraimi 3-ēdamkarotes - burkāns - garšvielas pēc garšas/sāls, pipari, zaļumi/
Nomazgā un izgriež sēklu paprikai. Nomazgā, notīra un sarīvē burkānu.Sajauc gaļu ar rīvētiem burkāniem, kus-kus putraimiem un garšvielas. Sa...
40 minūtes
Pildīta paprika
- 4-5 palielas paprikas - 800gr maltā gaļa ( cūkas+liellopa) - 2 rīvēti burkāni - paciņa vārītu rīsu - 2 sīpoli - sāls - pipari - 2-3 daiviņas sasmalcināta ķiploka - garšvielas pēc izvēles un garšas
Paprikai nogriež cepurīti, ar karotīti izgrebj sēklas, apcep svaigos rīvētos burkānus un smalki sagrieztus sīpolus, sajauc malto gaļu ar gar...
60 minūtes
Sliņķi jeb biezpiena klimpas
- paciņa biezpiena-apm. 200gr. - ola - cukurs tējkarote - bik.vanilīns-pēc garšas - karote mannā (mannā var nelikt, aizvietojot to daudzumu ar miltiem) - pusglāze miltu apt. 1/2 (glāze 200 gr.)
Uzvāra ūdeni, vārot nedaudz pievieno sāli, lai garša viegli sāļa. Viegli. Savieno un samaisa klimpu izejvielu. UN veidojot divās karotes...
30 minūtes
Cepta cūkgaļa sinepju marinādē
- 0.5-0.7 kg cūkas gaļas - ēdamkarote Krievu sinepes, tikpat Franču sinepes - šķipsna ”5 piparu maisījums” - minimāli sāls - šķipsna garšvielas Persilāde ”Santa maria” /sastāvā sāls iekļauts/
Sagriežam gaļu gabalos līdzīgi kā karbonādei, izklapējam, liekam lielākā bļodā, pievienojam garšvielas, ar rokām visu samaisām. Aizmirst...
Frikadeles sautējumā.
- frikadeles 24 gb. ( pirku gatavas) - neliels kabacis - 3-4 vārīti kartupeļi - sauja saldētu zaļo zirnīšu - viens svaigs rīvēts burkāns - viens liels sīpols - nedaudz rīvēta siera - 2 olas - eļļa - garšvielas
Dziļajā pannā kārto kartupeļu šķēles un frikadeles, pārber ar zaļajiem zirnīšiem, garšvielām. Uz pannas apcep sīpolus, rīvētu burkānu, s...
60 minūtes
Cūkas stilba cepetis
- cūkas stilbs - majorāns - persilādes garšviela"Santa maria" - ēdamkarote krievu sinepes - pāris daiviņas ķiploku - sāls
Nomazgājam cūkas stilbu, sagriežam ādiņu, un duram iekš ādas ķiploku daivas, pēc tam stilbu nosmērējam ar sinepēm, viegli iekaisām ar sāli, ...
Aknu plāceņi
- 900 g aknu - 100g sīpola (viens ļoti liels sīpols) - 150 g speķa - sāls - 6 ēdamkarotes kartupeļu cietes - eļļa cepšanai Marinādei: sīpols, cukurs, sāls, etiķis, melno piparu graudiņi un verdošs ūdens.
Aknas, speķi un sīpolu samaļ. Pievieno kartupeļu cieti, sāli un ļauj pastāvēt kādas 20 min. Tad ar karoti liek sakarsētā eļļā 2 karošu plāce...
60 minūtes
Kāpostu kotletes
- 300 g maltas cūkgaļas - 100 g svaigu kāpostu - 100 g sīpolu - 100 g pusvārītu rīsu - garšvielas - milti - eļļa cepšanai - 2 baltmaizes rikas mērcētas - majonēze un kečups - ķiploks
Rīsus novāra pusgatavus. Sīpolu sagriež vidēji liekos gabaliņos. Kāpostu sarīvē uz rupjās rīves vai smalki sagriež. Samaisa malto gaļu ar rī...
45 minūtes
Pildītā karbonāde slinķiem.
- 4-6 karbonādes šķēles - tomāts - viena zaļā paprika - vidējs sīpols - mazā burciņa marinētu šampinjonu - rīvēts siers - 3 olas - garšvielas - zaļumi
Karbonādes šķēles apcep no abām pusēm kopa ar gredzenos sagrieztiem sīpoliem un pārkaisītas ar garšvielām. Sagriež papriku, tomātu, šampinjo...
30 minūtes
banānu pankūkas
- 4 banāni - 0.5 l piena(var aizstāt ar ūdeni) - 2 gl kviešu milti - 1/2 tējk. cepamā pulvera - šķipsniņa kardamona (man izpalika) - šķipsniņa sāls - cukurs pēc garšas
Banānus nomizo (ar mizas iekšpusi lieliski var nospodrināt apavus, veģetācijas sezonā mizas lieliski der par rožu mēslojumu), saspaida ar da...
Gardie vistas plācenīši
- 3 gab. vistas fileja - 1 paprika - 2 tomāti - 1 neliels cukini - puravs - 200 gr siers - 100 gr majonēze - 2 gab. olas - 200 gr milti - garšvielas pēc sirds patikas
Sagriež visu kas griežams gabaliņos, pievieno olas, majonēzi, garšvielas un miltus. Visu kārtīgi samaisa un cep gatavus. Lai labi garšo!...
’’Konta’’ sautējums
- kāposts-1/2 galviņas vai 1/4 - 3-4 burkāni - 2-3 lieli sīpoli - ķiploks 4-5 daiviņas visi daudzumi nosacīti - kartupeļi (atkarigs cik biezu grib, cik daudz ūdens lies un cik dienas grib ēst) - cūkgaļa (malta gaļa, kas nu kuro reiz) - paprika - sāls - pipari - karijs - citas piedevas, radoša pieeja garšvielām
Gabaliņos sagrieztu gaļiņu uz pannas apcep, pasautē, ar burkaniem sīpolu, ķiploku, līdztekus katlā liek sagrieztu kāpostu, sāk vārīt. Pakāpe...
Ātrie biezpiena ķiļķēni
- biezpiens 1 pac. - 1 ola - 2 ēdamkarotes cukura - vaniļas cukurs - 2-3 ēdamkarotes miltu - krējums - kanēlis
Uzliek katliņā vārīties ūdeni, sajauc biezpienu, cukuru, vaniļas cukuru, olu un miltus pastingrā masā un ar ēdamkaroti lēni laiž klimpas kat...
15 minūtes
Falšais zaķis ’’Incis-mincis’’
- ap 1 kg jauktas maltās gaļas (svarīga gaļas kvalitāte) - 2 šķēles ūdenī izmērcētas maizes - 2 šķipsnas sāls - 2 šķipsnas pipari - garšvielas - 1 ola, var mannu, var mannu ne - smalki sagriezti vai rīvēti dārzeņi (es maļu gaļmašīnā): - 4 burkāni - 4 seleriju kāti (nav obligāti) - 1 paprika sarkanā (dzeltenu arī pieņem)
Kopā ar sīpoliem apcep dārzeņu un ķiploku arī, nedaudz padzesē un iejauc apceptos dārzeņus gaļā (es necepu, man tie dārzeņi jau masā iemalti...