Meksikāņu načos no tītara maltās gaļas
- 250 g tītara maltā gaļa ( var izmantot arī jebkuru citu malto gaļu) - 2 paprikas - 2 lieli tomāti - 1 sīpols - 1 bundžiņa kukurūzas - 1 bundžiņa pupiņu - 100 grami rīvēts Holandes siers - 1 paciņa kukuruzas čipsu - 1/2 burciņas Spilvas tomātu mērce - 5 ēdamkarotes garšvielas Taco Tex-Mex - Pāris salātu lapas pasniegšanai
Sīki dagrieztus sīpolus apcep uz pannas, tad liek klāt malto gaļu, garšvielas un sutina, pakāpeniski liek klāt sagrieztu papriku un tomātus,...
40 minūtes
Gaisīgās kabaču pankūkas
- puse kabača - miltu maisījums - iecienītas pankūkas vai cits līdzīgs, nedaudz - 1 ola - 1/2 glāze piena
Kabaci sarīvē, pieber pankūku miltu maisījumu, tika tik daudz lai sarīvētie kabači būtu miltos apvārtīti. Piesit klāt olu un pielej pienu. V...
20 minūtes
Kotletes (pēc Kaucmides receptes)
- 1/2 kg maltās gaļas - 1 ola - 1 šķēle baltmaizes - 5 ēdamkarotes piens - 1 ēdamkarote krējuma - 1 gab. sīpols - 3 ķiploka daiviņas - sāls; pipari
Baltmaizei uzlej pienu un atstāj, lai izmirkst, Sīpolus un ķiplokus sasmalcina, liek klāt maltajai gaļai, pievieno olu, krējumu, sāli, pipar...
40 minūtes
Omlete kā bērnībā skolas virtuvē
- 4-5 olas - 1 glāze piena - sāls - pipari - sviests formas ieziešanai
Ieziež formu ar sviestu, formā iesit olas un pielej pienu, pieliek sāli un piparus. Visu ar dakšiņu samaisa, lai olu dzeltenumi izjūk un vei...
60 minūtes
Vistas fileja ar sēnēm
- austersēnes ap 250g - pamata garšai - trejas vistu filejas - sātīgumam - citrons - skābumam - sojas mērce - sīvumam - medus - saldumam - čili pipars - asumam - ingvers - specifikai - loki - servējumam - pipari un sāls ko klāt piešaut - mazliet cietes (kartupeļu vai kukurūzas)
Pirmā lieta ko daram - liekam vārīties vistas filejas piesperot klāt piparus .. vāram filejas minūtes 20-30mit un liekam maliņā "...
60 minūtes
Lasis ziemas dārzā
- laša fileja - burkāni - puķukāposti - tomāti - brokoļi - svaigas, saldētas vai kaltētas dilles - lauru lapas - bazilika lapas, - citrons, vai citrona sula - sāls, pipari
Cepešpannā ieklāj folliju, ieziež ar eļļu, ieber atsaldētus dārzeņus (ja ir pieejami, var izmantot arī svaigus dārzeņus), sagatavo tomāta šķ...
20 minūtes
Tandoori vista indiešu gaumē
- 8 vistu šķiņķīši (lai gan parasti izmanto vistu stilbiņus) - Tandoori Masala - garšvielu maisījums no Indijas preču veikala - tomātu mērce - bez piedevu jogurts - 1 citrona sula - sasmalcināti ķiploki
Bļodā sajauc bez piedevu jogurtu ar rīvētiem ķiplokiem un Tandoori garšvielu, citrona sulu un tomātu mērci. Tandoori maisījums veikalā ir no...
30 minūtes
Pildīta vistas fileja
- 1 sīpols - 3 daiviņas ķiploka - 1 burkāns - 1 paprika - apm. 80 gr spinātu - vistas fileja 4 gb
Apcep sīpolus, pievieno ķiploku, papriku, burkānu, spinātus. Apcepto masu saliek pārgrieztā vistas filejā. Liek cepties uzkarsētā cepeškrāsn...
1 minūtes
Burkā sautēti dārzeņi ar gaļu
- 2 tomāti - 1 sarkanā paprika - 5 vidēji burkāni - 2 baklažāni - 2 cukini - 2 kartupeļi - 1 liels sīpols - 2 ķiploka zobiņi - sāls, lauru lapa, pāris graudiņi smaržīgo piparu - 600 gr svaigas cūkgaļas šķinķa
Gaļu sagriezu gabaliņos, bļodiņā samarinēju ar Latplantas šašliku marinādes garšvielām un uz apm. stundu ielieku ledusskapī sadraudzēties ar...
Kartupeļu, tomātu un siera sacepums
- kartupeļi 1 kg - maltā gaļa 1 kg - siers 150-200 g - sīpoli 2 gab - tomāti 3 gab - sviests 150 g - sāls, pipari - olīveļļa
Izvāram nomizotus kartupeļus. Sālīt kartupeļus vārīšanās procesā. Kad kartupeļi gatavi sastāmpājam tos biezputrā ar sviestu. Apcept malto cū...
Falšais zaķis
- 1 kg maltas cūkgaļas - 4-6 ķiploka daiviņas - 3 vidēji burkāni - rīvmaize (vai 2 šķēles baltmaizes bez garozas) - 1-2 tējk. samaltu ķimeņu (var arī nemaltas) - 2 ēd. k. skāba krējuma - 2 olas - sāls - pipari - olīveļļa pannas izsmērēšanai
Ķiploka daiviņas izspiež caur ķiploku spiedi, burkānus sarīvē nelielās skaidiņās. Rīvmaizi izmērcē ūdenī. Maltajā gaļā iesit ol...
Cūkas kakla karbonādes cepetis
- 2 kg cūkas kakla karbonādes - 2 galviņas ķiploki - klasiskās sinepes - sāls
Gaļas gabalā izdara iegriezumus un katrā iegriezumā ieliek ķiploka daiviņu. Ja ķiploku daiviņas lielas, tās sagriež mazākos gabaliņos.
120 minūtes
Vistas filejas plāceņi
- 2 vistas filejas - 2 olas - 2 ēd. k. majonēzes - 150g "Krievijas"siera - 2 ēd. k. kviešu miltu - Garšvielas vistai, sāls, pipari - Eļļa
Filejas nomazgā, nosusina, sagriež mazos gabaliņos, sarīvē sieru uz dārzeņu rīves, pievieno majonēzi, olas, miltus un garšvielas, visu samai...
Karsto pupiņu sautējums
- konservētas baltās pupiņas 1 bundža - tomāti 2 gab. - paprika (sarkanā vai dzeltenā) 1/2 - siers rīvēts 100 gr. - eļļa 1 ēd.k. - sāls, garšvielas - pēc garšas un saviem ieskatiem
Sīki sagriež tomātus, papriku un apcepina nelielā eļļas daudzumā. Pieliek konservētas pupiņas bez šķidruma, garšvielas un karsē kamēr viss g...
30 minūtes
Kāpostu tīteņi
- kāpostgalva - maltā gaļa - sāls - pipari - ķiploks - burkāni - sīpoli - saldais krējums - nedaudz milti - rīsi - tomātu mērce
Kāpostam izgriež kacenu un liek katlā ar ūdeni vārīties ar kacenu uz leju. Kad kāposta lapas ir apvārījušās, tās lēnām un pa vienai ņem nost...
Vista saldajā krējumā
- pats putns - saldais krējums 400 g. - buljons 200 cl - buntīte kinza - buntīte pētersīļi - ķiploki 5-6 daiviņas - piecu piparu maisijums - sāls
Mērce: saldais krējums, buljons, kinza, pētersīļi, ķiploki - viss smalki sagriezts, garšvielas vistas gaļai. Vistu atdala no kauliem, ...
Pēterdienas brokastis
- 2 olas - 2 ēd.k. skābā krējuma - 3 standziņas krabju nūjiņas - dilles, sāls - pēc vēlēšanās - 3-5 zemenes
Sakuļ olas ar krējumu, pieliek garšvielas un uzlej uz pannas. Uzliek vāku. Sagriež smalki krabju nūjiņas un pārber olas masai uz pannas. Kad...
20 minūtes
Sālsvista
- 1 kg rupjā sāls - vesela vista!
kg sāli izberam uz cepešpannas uzliekam vistu un aizmirstam uz 1, 5 stundu, labu apetiiti/...
90 minūtes
Aknu - kartupeļu plācenīši
- 400 gr.cūku aknas, var arī liellopa, es izmantoju liellopu aknas, RIMI pirktas - 400 gr.svaigi kartupeļi - 1 liels sīpols - 1 ola - 1 ēdamkarote miltu - 1 tējk.sāls - 1/4 tējk.maltos baltos piparus - 1 tējk.citas garšvielas, kas nu katram patīk, es izmantoju maltai gaļai domātās garšvielas - taukvielas cepšanai
1. Noskalojam aknas un ieliekam bļodā ar pienu uz 30 minūtēm mērcēties, bet var arī to nedarīt. 2. Nomizojam kartupeļus, sablenderējam...
45 minūtes
Vistiņa alū.
- vistas fileja - cauraudzēts speķīts - sīpoli - saldais pipars - sāls - pipari - buljona kubiciņš - tējk. cukurs vai medus - galvenā sastāvdaļa ALUS
Ņem vistas filejiņu, sagriež garenos paresnos gabaliņos. Sagriež cauraudzēto speķīti plānās sķēlītēs. Tad ņem vistiņu un aptin ar cauradzēto...