Izejvielas un to daudzums:
- glāze jogurta (krējums, kefīrs)
- glāze cukura
- tējkarote cepampulveris
- 2 olas
- 2 glāzes miltus
- 50 gr eļļa
- garšai mandeļu eļļa
- 400 gr salds krējums
- 4 ēd. karotes cukurs
- 1 paciņa biezpiens
Pagatavošanas process:
Glāze jogurta, glāze cukura, tējkarote cepampulveris - samaisa visu kopā, tad pievieno... 2 olas, 2 glāzes miltus, 50 gr eļļu, garšai mandeļu eļļa. Mīklu sadala uz pusēm un vienai no tām pievieno ēdamkaroti kakao. Liek cepties 180 grādos apmēram uz 30 minūtēm.
Kad ir gatavs izcepies, sagriež visu mazos gabaliņos.
Sagrieztos gabaliņus samaisa ar putukrējuma un biezpiena maisījumu (400 gr salds krējums, 4 ēd.karotes cukurs, 1paciņa biezpiens), Liek bļodā kurā ieklāta pārtikas plēve, kārtīgi sapresē un liek uz nakti ledusskapī.
Nākamā dienā ņemu ārā no ledusskapja, lieku uz trauka, izdaiļoju ar šokolādes glazūru, uzrīvēju balto šokolādi...
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Pildījumus var pagatavot kādus vien vēlas. Esmu izmēģinājusi putukrējumu ar ogām, jogurtu, sajaukusi putukrējumu ar pudiņu... Galvenais, ka ātri un viegli pagatavojama. Lai labi garšo