Izejvielas un to daudzums:
- cūkas stilbs
- majorāns
- persilādes garšviela"Santa maria"
- ēdamkarote krievu sinepes
- pāris daiviņas ķiploku
- sāls
Pagatavošanas process:
Nomazgājam cūkas stilbu, sagriežam ādiņu, un duram iekš ādas ķiploku daivas, pēc tam stilbu nosmērējam ar sinepēm, viegli iekaisām ar sāli, saberam zaļumu garšvielas un ietinam folijā. ļaujam ievilkties garšvielām uz stundiņu, var ilgāk. Ieslēdzam cepešpannu, sakarsējam līdz cepamam karstumam. Šaujam iekšā cūkas kājas tinumu folijā. UN aizmirstam to cepeškrasnī uz stundu, vienmērīguma cepuma nodrošināšanai der pagrozīt ik pa laikam. Iztinam pēc stundas, pusotras - atkarībā no stilba lieluma un liekam vēl nobrūnināt pa tiešo atpakaļ cepešpannā bez folija vēl uz tikpat ilgu laiku. Ja šķiet pa sausu cepums var nedaudz samitrināt ar ūdeni, pa tiešo aplejot cepumu.
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Ieteikums sākt gatavot kad vēl nav pazudušas atmiņas par brokastīm, jo stilbs gatavosies lēni un ilgi līdz pat pusdienām.