Izejvielas un to daudzums:
- 5 mandarīni
- 2 banāni
- 1 glāze sauso brokastu pārslu
- 1 glāze kukurūzas pārslu
- 250 gr baltās šokolādes
- 500 g kefīra
- 200 ml salda krējuma (35%)
- 40 g želatīna
- 250 g cukura
Pagatavošanas process:
1. Ūdens vannā izkausē balto šokolādi.
2. Sausā brokastu pārslas samaisa ar kukurūzas pārslām un izkausēto šoklādi, labi samaisa un, kārtīgi piespiežot, liek formas (kura ir izklāta ar cepamo papīru) pamatā un patur ledusskapī.
3. Kefīram pievieno cukuru un kārtīgi samaisa, lai cukurs izkūst.
4. Saldo krējumu sakuļ līdz krēma konsistencei.
5. Želatīnu izšķīdina nelielā ūdens daudzumā un pasilda ūdens vannā.
6. Sagatavojam suflē - samaisa kefīru ar sakulto saldo krējumu, uzmanīgi pievieno želatīnam un kārtīgi samaisa.
7. Mandarīnus un banānus sagriež gabaliņos, pievieno suflē un uzlej uz tortes pamata.
8. Formu tur ledusskapī apmēram 30 minūtes, kamēr želatīns sastingst.
9. Torti var rotāt vai nu ar banānu un mandarīnu gabaliņiem vai arī banānu un mandarīna gabaliņus pārlej ar mandarīnu sulā izšķīdinātu želatīnu un vēl patur ledusskapī, lai sastingst.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 30
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Es pirms lēju suflē masu uz pamatni nedaudz paturēju, lai želatīns sāk sastingt.