Ielogoties
Reklāma

Sliņķi jeb biezpiena klimpas

Informācija
Autors: dzele
Visas receptes, ko publicēja dzele
Recepte publicēta: 10/05/2012 19:15
Recepte lasīta 10744 reizes
Recepte saglabāta favorītos 10 reizes
Komentāri: 2
Foto

Rādīt vairāk (2)

Izejvielas un to daudzums:
- paciņa biezpiena-apm. 200gr.
- ola
- cukurs tējkarote
- bik.vanilīns-pēc garšas
- karote mannā (mannā var nelikt, aizvietojot to daudzumu ar miltiem)
- pusglāze miltu apt. 1/2 (glāze 200 gr.)
Pagatavošanas process:
Uzvāra ūdeni, vārot nedaudz pievieno sāli, lai garša viegli sāļa. Viegli.
Savieno un samaisa klimpu izejvielu. UN veidojot divās karotes bumbiņu ievieto vārošā ūdenī.
Gatavas klimpas uzpeld, ar putu karoti ņem ār. gatavām klimpām pievieno piedevas pēc vēlmēm( cukurs, kanēlis, sviests, ievārījums, krējums.

Pagatavošanas laiks minūtēs: 30

Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Klimpas vārot sālītā ūdenī iegūst garšas kontrastus, jo pašas klimpas var veidot gana saldas.
Labi apetīti!
Ja pievienosiet smalki rīvētu burkānu, jaunu garšu un krāsu ēdienam var gūt pievienojot nedaudz rīvētu burkānu.
2 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (2)
evodia | 05/10/2016 17:40
Un vēl interesantāk ir, ja no iepriekšējās dienas paliek pāri vārīti kartupeļi, tad tos izmaļ caur gaļas mašīnu un samaisa kopā ar visu pārējo kā receptē. Var mannas vietā pievienot kartupeļu miltus, labi visu samīcīt un tad ne ar karotēm veidot bumbiņās un likt sālsūdeni, bet gan pirms tam pa daļām no masas izveidot garu desu, un sagriezt gabaliņos ar nazi. Vārīšanas un pasniegšanas princips tas pats.
violett | 12/09/2012 19:50
bērnības garša :) Un man patīk arī, ka tik ātri var uztaisīt - paldies!
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas