Ielogoties
Reklāma
349
Pīrādziņi - neraudzētie

Pīrādziņi - neraudzētie

- 200-250 g margarīna - 200-250 g skāba krējuma - 4 olas - 600-700 g milti - sāls - ola pārsmērēšanai un sezama sēkliņas

Olas kārtīgi samaisa ar sāli un krējumu. Izkausē margarīnu un pievieno olām. Samaisa. Pievieno izsijātus miltus un kārtīgi samaisa. Atstāj u...

60 minūtes

Suši

Suši

- žāvētas jūras aļģu lapas, kurās ietin suši - 2 gl. rīsu - 3, 5 gl. Ūdens - soja - 150 gr. svaigs lasis - svaigs gurķis( es ņēmu garo) - filadelfijas siers, vai mūsu pašu dzintara (sieru var likt un var nelikt- gaumes lieta) - ~ 5-6 ēd.k. Rīsu etiķis - Vasabi – ļoti asa Japānas mārrutku pasta (esmu likusi arī mūsu paštaisītos mārutkus) - ingvers marinēts, man labāk patīk rozā

Novāra rīsus kā rakstīts uz paciņas, gatavus apslaka ar rīsu etiķi. Kamēr vārās rīsi un dziest, sagriežu garenās strēmelītēs lasi un gur...

Rudens kūka

Rudens kūka

Kūkas biskvītam: - olas - milti - cukurs - āboli - vanilīns - kanēlis - sviests Vārītajam krēmam: - 1 ola - 160 ml piena - 20 g miltu - 14 g sviesta - 2 g vaniļas cukura - 8 g cukura - ievārījums - citrona sula

Cepjam biskvītu. Kuļam olas ar cukuru, līdz daudzums ir trīskāršojies. Piesijājam miltus un uzmanīgi iemaisām olu masā. Ābolus nomizo, sagri...

60 minūtes

Savādāka kūka

Savādāka kūka

- 1 glāze milti - 1 glāze cukurs - 1 glāze manna - 2 tējk. vaniļas cukurs - 2 tējk. cepamais pulveris - aptuveni 1kg āboli - cukurs un kanēlis pārkaisīšanai - 1/2 paciņa sviests

Nomizojam un uz rīves vai kombainā samaļam ābolus. Pagatavojam sauso maisījumu - traukā beram pa vienai glāzei - miltu, cukura un mannas...

60 minūtes

Pildītas kabaču laiviņas

Pildītas kabaču laiviņas

- 5 mazi kabacīši ~ 15 cm gari - 3 sīpola galviņas - 2 palieli burkāni - 50 gr. sviests - ķiploksāls - vegeta - 100 g. siers - 1 ola - 3 ēd. k. majonēze

Cepešpannu iesmērē ar eļļu un liek uz pusēm pārgrieztus (gareniski) kabacīšus, kam izņemtas sēklas (izdobj viducīti). Iepriekš kabacīšus ier...

Tomāti želejā

Tomāti želejā

- 2 kg stingri tomātiņi - 6 galviņas sīpolu - 30 malnie pipari - 5 smaržīgie pipari. - dilles ar visiem kātiņiem - 6 mazas laurlapiņas - 6 ēd k. želantīna - 1, 5 L ūdens - ~ 4 ēd.k. ētiķa esences - 4 ēd.k. cukura 2 ēd k. sāls - 12 ķplociņi

Tīrās 0.5 L burciņās liekam ķiplokus, laurlapu un dilles, tad pamīšus tomāta šķēles un sīpola šķēles, kamēr burciņas pilnas. Atsevišķi g...

Pildītie pipariņi

Pildītie pipariņi

- saldie pipari (man patīk mazie mūsu dzeltenīgie) - vistas gaļa - rīsi - zaļumi

Uzvāra rīsus, samaisa ar garšvielām, zaļumiem, viegli apceptu sagrieztu vistas gaļiņu (gaļiņa vistas var būt jebkāda, vai no stilbiņiem, vai...

45 minūtes

Mazie ātrie tītenīši

Mazie ātrie tītenīši

- kāpostiņš - maltā gaļa - rīsi - saldais pipars - zaļumi-dilles, pētersīļi...

Uzvāra rīsus, samaisa ar garšvielām, zaļumiem, pipariem. Tad samaisa kopā ar malto gaļu. Pa to laiku uzliek vārīties katlā ūdeni, pieber sāl...

40 minūtes

Piedeva pie gaļas ēdieniem

Piedeva pie gaļas ēdieniem

- 3 kg sarkani tomāti - 300 gr sīpoli - 300 gr burkāni - 300 gr seleriju saknes - 200 gr zaļumi (dilles, pētersiļi, selerijas-apmēram vienādās devās) - 70 gr etiķa esence - 1 gl cukura - 0.5 gl sāls (var mazāk, jāpagaršo) - 1 tk. malti sarkanie pipari - 0.5 tk-malti melnie pipari

Tomātiem noņem miziņu, sagriež kubiņos; burkānus un seleriju saknes sarīvē uz sakņu rīves; sīpolus sagriež kubiņos. Visu liek katlā, pieber ...

Mājas ķiršu tortīte

Mājas ķiršu tortīte

Biskvītam: - 15 olas - 15 ēd.k. milti - 15 ēd.k. cukurs Pildījumam: - 1l saldais krējums - 5 ēd.k. cukurs - 0.7 l ķiršu ievārījums (skābs) - 1 pac vaniļas cukurs Glazūrai: - 4ēd.k. ar kaudzi kakao pulveris - 4 ēd.k. cukurs - 50-100 ml ūdens - 1 ēd.k. augu eļļa

Cepu trīs kārtas, katru no 5 olām. Atdalīju olu baltumus no dzeltenumiem, saputo 5olu dzeltenumus ar 5ēd.k. cukura, līdz cukurs izkusis...

Ābolu maizītes slinķiem

Ābolu maizītes slinķiem

Ņemam gatavo saldēto kārtaino bezrauga mīklu, ābolus, cukuru, krējumu un kanēli.

Kārtainā mīkla sagriežas taisnstūros. Nomizo, sagriež ābolus un samaisa ar krējumu un cukuru. Mazliet klāt pieber kanēli. Vienai pusītei vir...

30 minūtes

Nātru zupa

Nātru zupa

- sauja grūbu vai miežu putraimu - burkāns - pāris kartupeļi - sīpols - eļļa - jaunās pavasara nātrītes - krējums

Noskalo grūbas un putraimus, ber ūdenī un vāra. Pa to laiku nomizo kartupeļus, sakubo, pieber klāt. Eļļā apcep sīpolus, burkānus, pieliek kl...

Banānu gardums

Banānu gardums

- banāni - sviests - citronskābe - kanēlis - saldējums

Nomizo banānus, sagriež kā vēlās- var uz pusēm gareniski var četrās daļās. Uz siltas pannas uzliek mazu piciņu sviesta, kad sviests paku...

15 minūtes

Lečo

Lečo

- 2 kg sīpoli - 2 kg paprika - 2 kg burkāni - 2 kg tomāti (bez mizas) - 0.8 kg ķiploki - 1 gl eļļas - pipari - sāls - esence 2 ēd.k. (Var likt arī kabaci)

Visu sagriežu stienīšos un lieku katlā (tomātus apakšā, jo pēc tam viss atsulosies pats) + garšvielas (izņemot esenci, kuru pievienoju pašās...

Sēņu soļanka burciņā

Sēņu soļanka burciņā

- 2 Kg sēņu var dažādu, tikai ne rūgtās - 2 kg burkānu - 2 kg sīpolu - 1 kg paprikas - 2 kg tomātu bez ādas vai 300 gr. tomātu pastas - sāls - pipari melnie - 1 ēd.k esence

Sēnes, burkānus, sīpolus un papriku sagriežu un sacepu katru atsevišķi eļļā, noplaucētiem tomātiem noņemu ādu un arī sagriežu, pielieku pārē...

Pildīta paprika

Pildīta paprika

- 8 gab.paprikas - 300gr. maltas gaļas - kus-kus putraimi 3-ēdamkarotes - burkāns - garšvielas pēc garšas/sāls, pipari, zaļumi/

Nomazgā un izgriež sēklu paprikai. Nomazgā, notīra un sarīvē burkānu.Sajauc gaļu ar rīvētiem burkāniem, kus-kus putraimiem un garšvielas. Sa...

40 minūtes

Burkānu pankūciņas

Burkānu pankūciņas

- Kad izspiež sulu no burkāniem, biezumus nemetam āra ~ 500 gr. - 4 olas - 1 1/2 gl. piena - norīvē vienam citronam miziņu - glāze ar kaudzi vai 5 ēd.k. ar kaudzīti kukurūzas miltu - 3 ēd.k. cukura - krējums

Burkāniem pieliek cukuru un rīvēta citrona miziņu, olas dzeltenumus, tad kukurūzas miltus un pienu. Beigās iecilā saputotus olu baltumus un ...

Kartupeļu pankūkas ar biezpienu

Kartupeļu pankūkas ar biezpienu

- kartupeļi 8-10 gab. - divas olas - 100 gr. biezpiens - pusglāze milti - škipsna sāls - pēc garšas zaļumi

Samaļ vai sarīvē kartupeļus, pievieno olas, biezpienu, sāli un citas garšvielas. Liekam uz sakarsētas pannas plānā kārtiņā. Cep līdz v...

30 minūtes

Rabarberu ievārījums

Rabarberu ievārījums

- 1.5 kg rabarberu - 1 kg cukura - 1 apelsīna miziņa (tikai oranžā daļa bez baltās)

No paša rīta sagriežu notīrītus rabarberu kātus + smalki sagrieztu vai sarīvētu apelsīna miziņu un apberu ar cukuru, lai atsulojas. Vakarā v...

Zirgu gaļas ’’tušonka’’

Zirgu gaļas ’’tušonka’’

- 340 grami konservu.

Uzliek uz pannas un uzsilda līdz vajadzīgajai temperatūrai. Piedevas un garšvielas katram pēc savas gaumes....

123456...18
- satur gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur olas, bet nesatur gaļu, zivis, dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur zivis vai jūras produktus, bet nesatur gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur putnu gaļu, bet nesatur citu gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- veģetārs - nesatur nekādu gaļu, ne dzīvnieku izcelsmes produktus, ne zivis vai citus jūras produktus
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas