Izejvielas un to daudzums:
- 4-5 palielas paprikas
- 800gr maltā gaļa ( cūkas+liellopa)
- 2 rīvēti burkāni
- paciņa vārītu rīsu
- 2 sīpoli
- sāls
- pipari
- 2-3 daiviņas sasmalcināta ķiploka
- garšvielas pēc izvēles un garšas
Pagatavošanas process:
Paprikai nogriež cepurīti, ar karotīti izgrebj sēklas, apcep svaigos rīvētos burkānus un smalki sagrieztus sīpolus, sajauc malto gaļu ar garšvielām, vārītiem rīsiem un sacepto burkānu-sīpolu masu.
Maltās gaļas masu pilda paprikā viegli iespiežot.
Sautējamā pannā vai katliņā ielej ūdeni, lai aptuveni nosegtu 1/3 paprikas, kārto pildīto papriku ar atvērto galu uz augšu.
Sautē uz lēnas uguns apmēram 20 min.
Pasniedz ar jebkurām piedevām-kartupeļu biezeni, rīsiem, dārzeņiem, svaigiem salātiem.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 60