Izejvielas un to daudzums:
- 500 g. konservētas bietes (burka) bez ķimenēm
- 0, 7 kg. svaigu gurķu
- 0, 5 kg redīsu
- 70 gr. zaļie loki un tikpat dilles
- 2 L kefīra
- 700 gr. vārīta atdzesēta ūdens
- 3 gab. vārītas olas
- 3 x krietnas karotes krējuma
- 2 deserta karotes Krievu sinepju un viena tāda pati karote Franču sinepju
- škipsna sāls /pēc garšas/
Pagatavošanas process:
Nomazgājam un nomizojam gurķus, redīsus, smalki sagriežam. Liekam palielākā katlā. Sasmalcinam noskalotus un nosusinātus zaļumus un beram katlā. Atveram konservēto biešu burku un tās saturu liekam pie sasmalcinātiem zaļumiem. Kamēr smalcinam zaļumus uzvāram olas. Cieti novārītas olas atdzesējam un uz lēzena šķivja ar dakšiņu sasmalcinam. Beram katlā. Kefīru+ atdzesēto ūdeni lejam katlā. Samaisam un pēc garšas pievienojam krējumu, sinepes, sāli. Ļaujam katlā esošām sastāvdaļām sadraudzēties, un lejam auksto zupu šķīvī:)
Pagatavošanas laiks minūtēs: 45
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Gatavās aukstās zupas daudzums aptuveni 4, 5 L.
Desas cienītāji var atcerēties kā smalcināt desu rosolam un tādā pat veidā sasmalcinot, to pievienot aukstai zupai, apt. 300 gr. būs pietiekoši:)
Labu apetīti!