Izejvielas un to daudzums:
- 200 g sviesta 82 % (paciņa)
- 400 g rūgtās šokolādes
- 400 g baltās šokolādes
- 2 iepakojumi pa 200 g saldā krējuma
- apmēram 12 ēd.k. cukura
- kiršu ievārījums
- stipra kafija
- 800 g svaigu zemeņu
- cepumu Vicenzovo ( Dāmu pirkstiņi)
Pagatavošanas process:
Izliek formas dibenu ar cepampapīru un tur ievieto cepumus ar cukuru uz augšu. Iemaisa stipru kafiju berz cukura, ņem novietotos cepumus no dibena strauji tajā mērcējot cukuroto pusi liek atpakaļ ar mitro pusi uz augšu. Izliek cepumu pusītes gar malu ar cukuru uz ārpusi. Izkausē pusi sviesta, tajā izkausē tumšo šokolādi. Nedaudz atdzesē. Saputo pusi saldā krējuma ar pusi cukura daudzumu stingrās putās.Samaisa ar izkausēto atdzisušo šokolādi, pārlej par mitrajiem cepumiem. Izklāj skāba ievārījuma kārtu. Otru kārtu veido tāpat, tik rūgtās šokolādes vietā liek balto šokolādi. Liek ledusskapī uz 8 stundām lai atdziest. Rotā ar zemeņu pusītēm, dzērvenēm un piparmētru lapiņām tieši pirms pasniegšanas.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 30
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Es lietoju cepampannu ar noņemamām malām, lai izveidotu formu vai pirkto toršu virsas, ko var nogriezt.
Es nelietoju tik daudz šokolādes - man pietiek ar pusi no tā daudzuma, cukura tāpat, jo sanāk jau i tā ļoti salda. Baltās šokolādes vietā es izmantoju Philadelphia sieru. Ķiršus ar nelietoju, jo par saldu, labāk ir ar upeņu ievārījumu vai dzērveņu. Virsū ar tik daudz zemeņu nelieku, jo grūti sagriezt. Ogu vietā lietoju sablenderētas ogas - zemenes vai meža zemenes. Dzērveņu vietā lieku ķivi.