Izejvielas un to daudzums:
- 1/2 gl auzu pārslu
- 2 ēd.k. cukura
- 1 ēd. k. sviests
- 100 g saldā krējuma
- 1/2 gl pūdercukura
- naža gals citronskābes vai 1 ēd.k. citrona
- svaigas ogas
- cukurs
Pagatavošanas process:
Uz sakarsētas pannas ber auzu pārslas un ar 2 ēd.k. cukura apbrūnina, tad pievieno sviestu un vēl karsē 3 min. Atdzesē. Kamēr auzu pārslas dziest, saputo saldo krējumu ar pūdercukuru, kad sāk veidoties stingras putas pievieno citrona sulu vai citronskābi. Ogas sablenderē ar cukuru - daudzums pēc garšas un ogu gatavības. atdzisušās auzu pārslas uzmanīgi samaisa ar putukrējumu. Liek trauciņā svaigo ogu mērci, virsū ausu pārslas putukrējumā un pasniedz.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 45
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Var vārīt arī ķīseli, bet ar svaigām ogām ir garšīgāk.