Izejvielas un to daudzums:
- 3 ēd.k. krējuma
- 2 ēd.k. margarīna
- 3 olas
- 1/2 tēj.k. sodas
- apm. 4 gl. miltu
- 1 gl. cukura
- 1/2 tēj.k. sāls
- sauja saldētu ogu
- 1 ābols
- 1/2/ tēj.k. kanēļa
- 1 ēd.k. kartupeļu cietes
Pagatavošanas process:
2 olas sakuļ ar pusi no cukuru un sāli. Pievieno margarīnu un labi samaisa, tad pievieno 2 ēd.k. krējuma un atkal samaisa. Piesijā miltus (mīklai ir jābūt kā labam biezam krējumam) un pašās beigās iemaisa sodu. Ļauj pastāvēt kādas 20 min, tad lej ietaukotā veidnē, kas ir izkaisīta ar mannu vai rīvmaizi, pa virsu nokaisa ogas un ābolu, kas ir sagriezts mazos gabaliņos un apviļāts cukura-kanēļa maisījumā. Pārlej ar olas mērci( olu sakuļ ar otru pusi cukura, cieti, ēd.k. krējuma). Cep līdz gatavībai.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 60
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Es šito pīrāgu cepu tad, kad ir palikuši pārpalikumi no krējuma un margarīna vai sviests jau sāk bojāties... proporcijas var izvēlēties kādas pašam patīk jeb, kas ir uz to brīdi mājās.