Ielogoties
Reklāma
349
Burkā sautēti dārzeņi ar gaļu

Burkā sautēti dārzeņi ar gaļu

- 2 tomāti - 1 sarkanā paprika - 5 vidēji burkāni - 2 baklažāni - 2 cukini - 2 kartupeļi - 1 liels sīpols - 2 ķiploka zobiņi - sāls, lauru lapa, pāris graudiņi smaržīgo piparu - 600 gr svaigas cūkgaļas šķinķa

Gaļu sagriezu gabaliņos, bļodiņā samarinēju ar Latplantas šašliku marinādes garšvielām un uz apm. stundu ielieku ledusskapī sadraudzēties ar...

Kartupeļu, tomātu un siera sacepums

Kartupeļu, tomātu un siera sacepums

- kartupeļi 1 kg - maltā gaļa 1 kg - siers 150-200 g - sīpoli 2 gab - tomāti 3 gab - sviests 150 g - sāls, pipari - olīveļļa

Izvāram nomizotus kartupeļus. Sālīt kartupeļus vārīšanās procesā. Kad kartupeļi gatavi sastāmpājam tos biezputrā ar sviestu. Apcept malto cū...

Kefīra aukstā zupa

Kefīra aukstā zupa

- vārīti kartupeļi - nelieli 2.gab. - svaigi lauku gurķi 3.gab. - cieti novārītas olas 3.gab. - doktordesa 200-300gr - kefirs 0.5 % - krietna sauja lociņi vai citi zaļumi - sinepes - sāls (Izejvielu proporcijas nav stingri noteiktas.)

Kartupeļus, gurķus, olas, desu un zaļumus sīki sagriež. Sajauc ar kefīru (ja kafīrs treknāks, tad nedaudz atšķaidu ar ūdeni), pievieno sāli ...

20 minūtes

Cepumu un Mascarpone siera kūka

Cepumu un Mascarpone siera kūka

Pamatnei: - 300 g „Selgas” cepumu - 125 g sviesta Kūkas pildījumam: - burciņa ķiršu kompota (vai 300gr saldētu ķiršu ) der arī citas paskābas ogas - ja kompots skābs, tad tam pievieno 1-2 ēd.karotes cukura 1.5 ēd. karotes želatīna Krēmam: - 500 gr Maskarpone siera - 200-250 ml saldā krējuma - 6 ēd. karotes cukura - 15 gr. želatīna Dekorēšanai: - 300-400 gr. vīnogas bez kauliņiem (der arī citas ogas vai augļi) - 15-20 gr želatīna - 150gr ķiršu kompota šķidruma (der arī 1 paciņa ogu želejas)

Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu viendabīgā masā. Masu ieklāj kūkas formas pamatnē un maliņas apmēram 2 cm augstumā. ...

Falšais zaķis

Falšais zaķis

- 1 kg maltas cūkgaļas - 4-6 ķiploka daiviņas - 3 vidēji burkāni - rīvmaize (vai 2 šķēles baltmaizes bez garozas) - 1-2 tējk. samaltu ķimeņu (var arī nemaltas) - 2 ēd. k. skāba krējuma - 2 olas - sāls - pipari - olīveļļa pannas izsmērēšanai

Ķiploka daiviņas izspiež caur ķiploku spiedi, burkānus sarīvē nelielās skaidiņās. Rīvmaizi izmērcē ūdenī. Maltajā gaļā iesit ol...

Pupiņu zupa ar kūpinātām ribiņām

Pupiņu zupa ar kūpinātām ribiņām

- 600 g kūpinātu ribiņu - 300 g pupiņu - 3 burkāni - 3 kartupeļi - 2 saujas grūbu vai putraimu - 2 sīpoli - 1 lauru lapa - pipari - sāls - skābais krējums - mazliet zaļumi (pētersīļi vai selerijas)

Uz nakti iemērc pupiņas un grūbas. 1. Ribiņas kopā ar izmērcētām pupiņām liek vārīties ūdenī. Pēc 20 minūtēm pievieno izmērcēta...

120 minūtes

Cūkgaļas galerts

Cūkgaļas galerts

- 2 cūkas kājas ar stilbiņiem - 2-3 ķiploku daiviņas (vai sīpols) - burkāns - pētersīļu saknes - sāls - pipari - lauru lapa

Notīrītas cūku kājas, noskalo ar verdošu ūdeni, pārcērt uz pusēm. Nomazgā, visu gaļu ieliek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai visi...

90 minūtes

Biezpiena plācenīši ar burkāniem

Biezpiena plācenīši ar burkāniem

- 3 vārīti burkāni - 400 gr sausa biezpiena - 2-4 olas - 1-1/2 glāzes miltu - 1-2 ēd. karotes cukura - 1 tējk. vaniļas cukura - šķipsniņa sāls Ja vēlās panēt, tad vēl nedaudz milti panēšanai

Vārītos burkānus uz sakņu rīves smalki sarīvējam. Biezpienam pievienojam cukuru, sāli, vanilīna cukuru, rīvētos burkānus, labi samaisam, pie...

30 minūtes

Cūkas kakla karbonādes cepetis

Cūkas kakla karbonādes cepetis

- 2 kg cūkas kakla karbonādes - 2 galviņas ķiploki - klasiskās sinepes - sāls

Gaļas gabalā izdara iegriezumus un katrā iegriezumā ieliek ķiploka daiviņu. Ja ķiploku daiviņas lielas, tās sagriež mazākos gabaliņos.

120 minūtes

Augļu kūka "Vasara"

Augļu kūka "Vasara"

Kūkai nepieciešams izcept divus olu biskvītus. Pildījumam nepieciešams: - 0, 7 ml saldais krejums - 250 grami malts biezpiens - 200 grami cukurs - augļi (zaļās vīnogas, zemenes, persiki) - 1 paciņa želantīns

Pagatavojam kūkas pildījumu: saputo saldo krējumu, pievieno maltu biezpienu, masā liek sakapātus augļus, visu samaisa, beigās pievieno uzbri...

120 minūtes

Citāda lašmaize

Citāda lašmaize

- lasis - baltmaize - biezpiens - bp jogurts vai krējums - dilles - sezama sēkliņas

Biezpienu sajauc ar bp jogurtu vai krējumu un dillēm (es blenderēju), bagātīgi smērē uz maizes, pa virsu liek laša gabaliņus un pārkaisa ar ...

10 minūtes

Dolmas latviešu gaumē

Dolmas latviešu gaumē

Uz vienu porciju - 150 g maltas tītargaļas - garšvielas - 20-30 dārzā audzētu lakšu lapas

Malto gaļu sajauc ar garšvielām. Ņem ēdamkaroti gaļas liek lakšu lapas kātiņa galā un saritina rullītī. Rullīšus kārto cieši vienu pie otra ...

20 minūtes

Diētiskais kokteilis vai smūtijs

Diētiskais kokteilis vai smūtijs

- 1 glāze paniņas - 1/2 bumbiera - 1/2 banāna - 2-3 ēd.k saldētas zemenes

Sagriež augļus, saliek mikserī, pielej paniņas un sablenderē viendabīgā masā. Iegūstam 2 glāzes bieza dzēriena....

10 minūtes

Karsto pupiņu sautējums

Karsto pupiņu sautējums

- konservētas baltās pupiņas 1 bundža - tomāti 2 gab. - paprika (sarkanā vai dzeltenā) 1/2 - siers rīvēts 100 gr. - eļļa 1 ēd.k. - sāls, garšvielas - pēc garšas un saviem ieskatiem

Sīki sagriež tomātus, papriku un apcepina nelielā eļļas daudzumā. Pieliek konservētas pupiņas bez šķidruma, garšvielas un karsē kamēr viss g...

30 minūtes

Gaisīgās ābolmaizītes

Gaisīgās ābolmaizītes

- kārtainā mīkla 800 gr - pieci āboli - cukurs 200 gr - milti 200 gr - olas dzeltenums

Kārtaino mīklu izrullē 3cm biezumā, ābolu nomizo, sadala sešās vienādās daļās, mīklu sadala kvadrātos, katrā kvadrātā liek četras ābola daiv...

30 minūtes

Kāpostu tīteņi

Kāpostu tīteņi

- kāpostgalva - maltā gaļa - sāls - pipari - ķiploks - burkāni - sīpoli - saldais krējums - nedaudz milti - rīsi - tomātu mērce

Kāpostam izgriež kacenu un liek katlā ar ūdeni vārīties ar kacenu uz leju. Kad kāposta lapas ir apvārījušās, tās lēnām un pa vienai ņem nost...

Biskvīta torte ar augļiem

Biskvīta torte ar augļiem

- 15 olas - cukurs - milti - vanilīncukurs - kviešu milti - dzeramā soda nedaudz - saldais krējums - augļi dekorēšanai - ievārījums skābs (jāņoga, ērkšķoga)

Olas saputo ar cukuru, vanilīncukuru, puto kamēr masa paceļot krīt pikām no karotes, tad pievieno miltus un nedaudz sodas, viegli iecilā mas...

Gaļas pončiki, pīrādziņi, austiņas

Gaļas pončiki, pīrādziņi, austiņas

Parastā rauga mīkla. - milti - sāls šķipsniņa - cukuriņš arī nedaudz - raugs - taukvielas - ūdentiņš vai pieniņš uzsildīts, tikai ne vārošs lai lai mīkla rūgstot nesaplok.

Izsijātiem miltiem pieliek sālīti un cukuriņu, visu izmaisa, tad pielej ūdentiņu vai pieniņu siltu, pēc tam uzreiz taukvielas vēl klāt izmai...

Piparkūku kārtojums

Piparkūku kārtojums

- 300 g piparkūku - 80 ml konjaka - 250 g grauzdētu pekanriekstu - 200 ml 35% saldā krējuma - 150 g cukura - 100 g tumšās šokolādes - 200 g saldētu aveņu - 70 g baltvīna

Atlaidinātas avenes samaļ blenderī ar 100 gramiem cukura un baltvīnu. Iegūto mērci izberž caur sietu. Katliņā ūdens peldē maisot izkausē šok...

Ābolu pankūkas

Ābolu pankūkas

- 3 olas - glāze piena - glāze milti - sāls - cukurs - 3-4 skābi āboli - naža gals soda - eļļa

Sakuļ olas, sāli, cukuru, pielej pienu, pieber miltus, pievieno sodu, visu sakuļ viendabīgā masā, nomiro ābolus un sagriež ļoti plānās šķēlī...

30 minūtes

1234...18
- satur gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur olas, bet nesatur gaļu, zivis, dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur zivis vai jūras produktus, bet nesatur gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur putnu gaļu, bet nesatur citu gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- veģetārs - nesatur nekādu gaļu, ne dzīvnieku izcelsmes produktus, ne zivis vai citus jūras produktus
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas