Burkā sautēti dārzeņi ar gaļu
- 2 tomāti - 1 sarkanā paprika - 5 vidēji burkāni - 2 baklažāni - 2 cukini - 2 kartupeļi - 1 liels sīpols - 2 ķiploka zobiņi - sāls, lauru lapa, pāris graudiņi smaržīgo piparu - 600 gr svaigas cūkgaļas šķinķa
Gaļu sagriezu gabaliņos, bļodiņā samarinēju ar Latplantas šašliku marinādes garšvielām un uz apm. stundu ielieku ledusskapī sadraudzēties ar...
Kartupeļu, tomātu un siera sacepums
- kartupeļi 1 kg - maltā gaļa 1 kg - siers 150-200 g - sīpoli 2 gab - tomāti 3 gab - sviests 150 g - sāls, pipari - olīveļļa
Izvāram nomizotus kartupeļus. Sālīt kartupeļus vārīšanās procesā. Kad kartupeļi gatavi sastāmpājam tos biezputrā ar sviestu. Apcept malto cū...
Kefīra aukstā zupa
- vārīti kartupeļi - nelieli 2.gab. - svaigi lauku gurķi 3.gab. - cieti novārītas olas 3.gab. - doktordesa 200-300gr - kefirs 0.5 % - krietna sauja lociņi vai citi zaļumi - sinepes - sāls (Izejvielu proporcijas nav stingri noteiktas.)
Kartupeļus, gurķus, olas, desu un zaļumus sīki sagriež. Sajauc ar kefīru (ja kafīrs treknāks, tad nedaudz atšķaidu ar ūdeni), pievieno sāli ...
20 minūtes
Cepumu un Mascarpone siera kūka
Pamatnei: - 300 g „Selgas” cepumu - 125 g sviesta Kūkas pildījumam: - burciņa ķiršu kompota (vai 300gr saldētu ķiršu ) der arī citas paskābas ogas - ja kompots skābs, tad tam pievieno 1-2 ēd.karotes cukura 1.5 ēd. karotes želatīna Krēmam: - 500 gr Maskarpone siera - 200-250 ml saldā krējuma - 6 ēd. karotes cukura - 15 gr. želatīna Dekorēšanai: - 300-400 gr. vīnogas bez kauliņiem (der arī citas ogas vai augļi) - 15-20 gr želatīna - 150gr ķiršu kompota šķidruma (der arī 1 paciņa ogu želejas)
Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu viendabīgā masā. Masu ieklāj kūkas formas pamatnē un maliņas apmēram 2 cm augstumā. ...
Falšais zaķis
- 1 kg maltas cūkgaļas - 4-6 ķiploka daiviņas - 3 vidēji burkāni - rīvmaize (vai 2 šķēles baltmaizes bez garozas) - 1-2 tējk. samaltu ķimeņu (var arī nemaltas) - 2 ēd. k. skāba krējuma - 2 olas - sāls - pipari - olīveļļa pannas izsmērēšanai
Ķiploka daiviņas izspiež caur ķiploku spiedi, burkānus sarīvē nelielās skaidiņās. Rīvmaizi izmērcē ūdenī. Maltajā gaļā iesit ol...
Pupiņu zupa ar kūpinātām ribiņām
- 600 g kūpinātu ribiņu - 300 g pupiņu - 3 burkāni - 3 kartupeļi - 2 saujas grūbu vai putraimu - 2 sīpoli - 1 lauru lapa - pipari - sāls - skābais krējums - mazliet zaļumi (pētersīļi vai selerijas)
Uz nakti iemērc pupiņas un grūbas. 1. Ribiņas kopā ar izmērcētām pupiņām liek vārīties ūdenī. Pēc 20 minūtēm pievieno izmērcēta...
120 minūtes
Cūkgaļas galerts
- 2 cūkas kājas ar stilbiņiem - 2-3 ķiploku daiviņas (vai sīpols) - burkāns - pētersīļu saknes - sāls - pipari - lauru lapa
Notīrītas cūku kājas, noskalo ar verdošu ūdeni, pārcērt uz pusēm. Nomazgā, visu gaļu ieliek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai visi...
90 minūtes
Biezpiena plācenīši ar burkāniem
- 3 vārīti burkāni - 400 gr sausa biezpiena - 2-4 olas - 1-1/2 glāzes miltu - 1-2 ēd. karotes cukura - 1 tējk. vaniļas cukura - šķipsniņa sāls Ja vēlās panēt, tad vēl nedaudz milti panēšanai
Vārītos burkānus uz sakņu rīves smalki sarīvējam. Biezpienam pievienojam cukuru, sāli, vanilīna cukuru, rīvētos burkānus, labi samaisam, pie...
30 minūtes
Cūkas kakla karbonādes cepetis
- 2 kg cūkas kakla karbonādes - 2 galviņas ķiploki - klasiskās sinepes - sāls
Gaļas gabalā izdara iegriezumus un katrā iegriezumā ieliek ķiploka daiviņu. Ja ķiploku daiviņas lielas, tās sagriež mazākos gabaliņos.
120 minūtes
Augļu kūka "Vasara"
Kūkai nepieciešams izcept divus olu biskvītus. Pildījumam nepieciešams: - 0, 7 ml saldais krejums - 250 grami malts biezpiens - 200 grami cukurs - augļi (zaļās vīnogas, zemenes, persiki) - 1 paciņa želantīns
Pagatavojam kūkas pildījumu: saputo saldo krējumu, pievieno maltu biezpienu, masā liek sakapātus augļus, visu samaisa, beigās pievieno uzbri...
120 minūtes
Citāda lašmaize
- lasis - baltmaize - biezpiens - bp jogurts vai krējums - dilles - sezama sēkliņas
Biezpienu sajauc ar bp jogurtu vai krējumu un dillēm (es blenderēju), bagātīgi smērē uz maizes, pa virsu liek laša gabaliņus un pārkaisa ar ...
10 minūtes
Dolmas latviešu gaumē
Uz vienu porciju - 150 g maltas tītargaļas - garšvielas - 20-30 dārzā audzētu lakšu lapas
Malto gaļu sajauc ar garšvielām. Ņem ēdamkaroti gaļas liek lakšu lapas kātiņa galā un saritina rullītī. Rullīšus kārto cieši vienu pie otra ...
20 minūtes
Diētiskais kokteilis vai smūtijs
- 1 glāze paniņas - 1/2 bumbiera - 1/2 banāna - 2-3 ēd.k saldētas zemenes
Sagriež augļus, saliek mikserī, pielej paniņas un sablenderē viendabīgā masā. Iegūstam 2 glāzes bieza dzēriena....
10 minūtes
Karsto pupiņu sautējums
- konservētas baltās pupiņas 1 bundža - tomāti 2 gab. - paprika (sarkanā vai dzeltenā) 1/2 - siers rīvēts 100 gr. - eļļa 1 ēd.k. - sāls, garšvielas - pēc garšas un saviem ieskatiem
Sīki sagriež tomātus, papriku un apcepina nelielā eļļas daudzumā. Pieliek konservētas pupiņas bez šķidruma, garšvielas un karsē kamēr viss g...
30 minūtes
Gaisīgās ābolmaizītes
- kārtainā mīkla 800 gr - pieci āboli - cukurs 200 gr - milti 200 gr - olas dzeltenums
Kārtaino mīklu izrullē 3cm biezumā, ābolu nomizo, sadala sešās vienādās daļās, mīklu sadala kvadrātos, katrā kvadrātā liek četras ābola daiv...
30 minūtes
Kāpostu tīteņi
- kāpostgalva - maltā gaļa - sāls - pipari - ķiploks - burkāni - sīpoli - saldais krējums - nedaudz milti - rīsi - tomātu mērce
Kāpostam izgriež kacenu un liek katlā ar ūdeni vārīties ar kacenu uz leju. Kad kāposta lapas ir apvārījušās, tās lēnām un pa vienai ņem nost...
Biskvīta torte ar augļiem
- 15 olas - cukurs - milti - vanilīncukurs - kviešu milti - dzeramā soda nedaudz - saldais krējums - augļi dekorēšanai - ievārījums skābs (jāņoga, ērkšķoga)
Olas saputo ar cukuru, vanilīncukuru, puto kamēr masa paceļot krīt pikām no karotes, tad pievieno miltus un nedaudz sodas, viegli iecilā mas...
Gaļas pončiki, pīrādziņi, austiņas
Parastā rauga mīkla. - milti - sāls šķipsniņa - cukuriņš arī nedaudz - raugs - taukvielas - ūdentiņš vai pieniņš uzsildīts, tikai ne vārošs lai lai mīkla rūgstot nesaplok.
Izsijātiem miltiem pieliek sālīti un cukuriņu, visu izmaisa, tad pielej ūdentiņu vai pieniņu siltu, pēc tam uzreiz taukvielas vēl klāt izmai...
Piparkūku kārtojums
- 300 g piparkūku - 80 ml konjaka - 250 g grauzdētu pekanriekstu - 200 ml 35% saldā krējuma - 150 g cukura - 100 g tumšās šokolādes - 200 g saldētu aveņu - 70 g baltvīna
Atlaidinātas avenes samaļ blenderī ar 100 gramiem cukura un baltvīnu. Iegūto mērci izberž caur sietu. Katliņā ūdens peldē maisot izkausē šok...
Ābolu pankūkas
- 3 olas - glāze piena - glāze milti - sāls - cukurs - 3-4 skābi āboli - naža gals soda - eļļa
Sakuļ olas, sāli, cukuru, pielej pienu, pieber miltus, pievieno sodu, visu sakuļ viendabīgā masā, nomiro ābolus un sagriež ļoti plānās šķēlī...
30 minūtes