Izejvielas un to daudzums:
- 1 kg maltas cūkgaļas
- 4-6 ķiploka daiviņas
- 3 vidēji burkāni
- rīvmaize (vai 2 šķēles baltmaizes bez garozas)
- 1-2 tējk. samaltu ķimeņu (var arī nemaltas)
- 2 ēd. k. skāba krējuma
- 2 olas
- sāls
- pipari
- olīveļļa pannas izsmērēšanai
Pagatavošanas process:
Ķiploka daiviņas izspiež caur ķiploku spiedi, burkānus sarīvē nelielās skaidiņās. Rīvmaizi izmērcē ūdenī.
Maltajā gaļā iesit olas, pievieno sasmalcinātos burkānus, ķiplokus un izmērcēto rīvmaizi. Pieliek krējumu, ķimenes, sāli un piparus.
Masu kārtīgi sajauc un izmīca ar rokām.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 210 grādiem.
Cepešpannu ietauko ar eļļu.
Rokas saslapinot ūdenī, no gaļas masas veido kukulīšus (zaķus) - izmēru un daudzumu attiecīgi katrs izvēlas pats.
Katrā zaķī vidū ar pirkstu iespiež dažas nelielas iedobes, lai cepšanas gaitā izceptos arī gaļas viducis, zaķis neplīstu vaļā un virsiņa būtu gluda.