Autors:gucis Visas receptes, ko publicējagucis Recepte publicēta: 03/01/2015 21:36 Recepte lasīta 5370 reizes Recepte saglabāta favorītos 0 reizes Komentāri:1
Izejvielas un to daudzums:
- 300 g piparkūku - 80 ml konjaka - 250 g grauzdētu pekanriekstu - 200 ml 35% saldā krējuma - 150 g cukura - 100 g tumšās šokolādes - 200 g saldētu aveņu - 70 g baltvīna
Pagatavošanas process:
Atlaidinātas avenes samaļ blenderī ar 100 gramiem cukura un baltvīnu. Iegūto mērci izberž caur sietu. Katliņā ūdens peldē maisot izkausē šokolādi, kam pievienotas četras ēdamkarotes ūdens. Sakuļ saldo krējumu ar atlikušo cukuru. Kārtās liek saberztās piparkūkas, ko pārslaka ar konjaku. Uzliek nedaudz putukrējuma, ko pārlej ar šokolādes un aveņu mērci, pa starpai ieliekot grauzdētos pekanriekstus. Visu liek kārtās, līdz deserta trauks ir pilns. Kārtojumu pabeidz ar putukrējumu un pārlaista ar šokolādes un aveņu mērci.
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Saldo krējumu pēc patikas var aizstāt ar jogurtu vai ar maskarpones sieru.
2 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (1)
velga90
| 03/11/2017 13:27
ĻOTI LABS DESERTS, AVEŅU VIETĀ VAR BŪT ARĪ CITAS OGAS . LĪDZĪGI ESU TAISĪJUSI ZIEMSVĒKU KŪKU.
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas