Izejvielas un to daudzums:
- 600 g kūpinātu ribiņu
- 300 g pupiņu
- 3 burkāni
- 3 kartupeļi
- 2 saujas grūbu vai putraimu
- 2 sīpoli
- 1 lauru lapa
- pipari
- sāls
- skābais krējums
- mazliet zaļumi (pētersīļi vai selerijas)
Pagatavošanas process:
Uz nakti iemērc pupiņas un grūbas.
1. Ribiņas kopā ar izmērcētām pupiņām liek vārīties ūdenī. Pēc 20 minūtēm pievieno izmērcētas grūbas (var putraimus), sagrieztus burkānus, lauru lapu, piparus un veselus nomizotus sīpolus. Beigās pieliek kubiņos sagrieztus kartupeļus.
2. Vāra, līdz kartupeļi gatavi.
3. Ribiņas izņem, gaļu sadala gabaliņos un liek atpakaļ zupā.
4. Sīpolus izņem. Pieliek sāli pēc garšas. Pasniedz ar skābo krējumu.
Ja vēlās zupu pasniedzot dekorē ar zaļumiem.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 120
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Pupiņu zupa ir ļoti garšīga arī uzsildīta, tāpēc to var vārīt arī lielāku porciju.