Izejvielas un to daudzums:
- 2 tomāti
- 1 sarkanā paprika
- 5 vidēji burkāni
- 2 baklažāni
- 2 cukini
- 2 kartupeļi
- 1 liels sīpols
- 2 ķiploka zobiņi
- sāls, lauru lapa, pāris graudiņi smaržīgo piparu
- 600 gr svaigas cūkgaļas šķinķa
Pagatavošanas process:
Gaļu sagriezu gabaliņos, bļodiņā samarinēju ar Latplantas šašliku marinādes garšvielām un uz apm. stundu ielieku ledusskapī sadraudzēties ar garšvielām.
Kartupeļus un burkānus nomizoju, notīru sīpolu un ķiplociņus. Lielā bļodā visu sagriežu gabaliņos. Pārkaisu nedaudz ar sāli un visu viegli sajaucu. Kārtām burkā lieku dārzeņus un gaļu. Pievienoju lauru lapu, smaržīgos piparus. Burku aizlocu ar follija gabaliņa vāciņu( ieduru tajā pāris caurumiņus) Lieku piepildīto burku aukstā cepeškrāsnī. Uzlieku uz 180’C temperatūru un laiku uz 65-75 minūtēm. Pēc cepeškrāsns izslēgšanās burku uzreiz ārā neceļu, bet ļauju tai 10-15 min. cepeškrāsnī vēl pasautēties.
Recepte 4 personām
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Recepte universālam ēdienam! Viegli pagatavojama un nav noteiktas proporcijas, cik daudz kam jābūt. Recepte der gan svētku galdam, gan ikdienai. Gaļu arī var izmantot jebkādu vistas, cūkas, tītara utml. Var izmantot jebkurus dārzeņus, var nelietot ķiplokus, bet pievienot zaļumus .Traukam izmantoju 2 gab. 2L burkas, jo man ir maza cepeškrāniņa.Var izmantot arī rūdītā stikla cepamtrauku ar stikla vāku, bet burkā viss gatavs par 10 -15 minūtēm ātrāk.