Izejvielas un to daudzums:
- 2 cūkas kājas ar stilbiņiem
- 2-3 ķiploku daiviņas (vai sīpols)
- burkāns
- pētersīļu saknes
- sāls
- pipari
- lauru lapa
Pagatavošanas process:
Notīrītas cūku kājas, noskalo ar verdošu ūdeni, pārcērt uz pusēm.
Nomazgā, visu gaļu ieliek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai visi gaļas gabali būtu apsegti un lēni vāra.
Putas noņem, pieliek sāli, garšvielas, garšsaknes un vāra kamēr gaļa mīksta (ātrāk gaļa izvārās, ja to vāra ātrvārāmajā tvaika katlā).
Izvārīto gaļu ar putu karoti izņem, padzisušu atkaulo. Sagriež gaļu mazos gabaliņos vai samaļ gaļas mašīnā.
Buljona šķidrumu izkāš ( var nosmelt liekos taukus), pārlej gaļai grāpītī vēlreiz visu uzvāra. Ar zupas kausiņu gaļu ar buljonu lej bļodiņās. Atdzesē un liek ledusskapī sarecēt.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 90
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Labi garšo ar mārutkiem, sinepēm vai atškaidītu galda etiķi. P.s.Tautas medicīnā šādu galertu iesaka lietot cilvēkiem, kuri jūt locītavu stīvumu, krakšķēšanu, sāpes.