Izejvielas un to daudzums:
- vārīti kartupeļi - nelieli 2.gab.
- svaigi lauku gurķi 3.gab.
- cieti novārītas olas 3.gab.
- doktordesa 200-300gr
- kefirs 0.5 %
- krietna sauja lociņi vai citi zaļumi
- sinepes
- sāls
(Izejvielu proporcijas nav stingri noteiktas.)
Pagatavošanas process:
Kartupeļus, gurķus, olas, desu un zaļumus sīki sagriež. Sajauc ar kefīru (ja kafīrs treknāks, tad nedaudz atšķaidu ar ūdeni), pievieno sāli un stiprumam pievieno klasiskās krievu sinepes pēc garšas. Visu kārtīgi samaisa.
Var pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 20
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Piemērots ēdiens ļoti karstai vasaras dienai.